Home TEMA DANA DOBIO USLOVE OD PUTINA: VUČIĆ POSLE SASTANKA NIJE SMEO NIŠTA DA IZJAVI

DOBIO USLOVE OD PUTINA: VUČIĆ POSLE SASTANKA NIJE SMEO NIŠTA DA IZJAVI

1106
0
SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Vladimirom Putinom nakon čega je preneo utiske sa tog sastanka.

On je najavio dolazak Putina u Srbiju, usput dodavši da je ruski predsednik previše mudar da bi ga direktno upozoravao u vezi sa predstojećim sastancima koji očekuju predsednika Srbije.

“Putin je suviše mudar i veliki da bi to radio tako direktno, ali da li na pametan može da uputi na neke stavri? U to nema sumnje. Potvrdio je da u oktobru dolazi u Srbiju. To će biti veičasnstveni događaj kada će biti otvoren Hram svetog Save”, rekao je Vučić.

On se zahvalio ruskom predsedniku na toplom dočeku.

“Zaista smo imali dobar razgovor i neke stvari o kojima ne možete javno da govorite. Zahvalan sam predsedniku Putinu na toplom prijemu, on je pred ruskim medijima čestitao na ubedljivoj pobedi na izborima”, izjavio je i najavio “dobre vesti za Srbiju”.

Govorio je i o predstojećim sastancima pred odlazak u Vašington.

“U četvrtak uveče ću biti sa Ursolom fon der Lajen i Varhejem. U petak sa Šarlo Mišelom i nadam se sa Tuskom. Naravno, i Lajčak. Potom, pravac aerodrom i u Vašington”, naglasio je Vučić.

“Srbija je ponosita uspravna, ali mala zemlja. Mora da vodi računa kome se zamera, to je moje mišljenje”, poručio je Vučić.

Negirao je da će sastanku prisustvovati predsednik SAD.

“Ne verujem da će se to dogoditi. Tramp bi se pojavio kada bi se došlo do ne znam kakvog rešenja”, poručio je on.

“Ako se ne pojavimo, mi smo izolovali i uništili svoju zemlju. Kada se pojavimo moramo da čuvamo nacionalni interes”, rekao je Vučić i osvrnuo se još jednom na navode o priznavanju nezavisnosti Kosova uoči Vidovdana koje su prema njigovom mišljenu utihnule.

Odgovorio je na pitanja u vezi sa nedavnim izborima i izlaznošću na istim.

“Mislim da je to loša poruka. Prema narodu morae da pokažete poštovanje. Ako kažete da je 50 odsto mala izlaznost u vreme koronavirusa. Oni koji uvek traže grešku u narodu, a ne u sebi užasno greše”, zaključio je on.

Negirao je navode da će novi saziv Narodne skupštine bez opozicije.

“Čitam te naslove “srpski parlament bez opozicije” koji su glupi. Kako vi to znate, kako to iko može da zna”, upitao se Vučić.

Govorio je i o srpskoj dijaspori u Rusiji.

“Ja se najviše radujem kad su Srbi u Srbiji. Gledaćemo da se vrate. U Rusiji, najviše šanse za naše građane vidim u Sočiju. Imamo prostora u budućnosti, ali moramo da ojačamo. Rusko tržište je najteže tržište”, zaklučio je Vučić.

(B92)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here