Home TEMA DANA DA LI JE OVO SAMO UVOD?! ČITAVO SELO U SRBIJI SE IZMEŠTA...

DA LI JE OVO SAMO UVOD?! ČITAVO SELO U SRBIJI SE IZMEŠTA ZBOG RUDNIKA! VLADA SRBIJE: „NAŠI STRATEŠKI PARTNERI SU TO HTELI“

447
0
SHARE

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posetila je Zaječar, gde je organizovan prijem građana.

Ona je poručila da će svi meštani Krivelja biti preseljeni i da će Vlada formirati radnu grupu koja će se baviti ovim problemom.

“Naši strateški partneri su hteli da isele samo pola sela, ali će morati da se iseli čitavo selo. Sledeće nedelje biće formirana radna grupa koju će činiti predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva finansija, Poreske uprave, kao i naši strateški partneri ‘Ziđin’ i, naravno, meštani.

Da napravimo plan, da vidimo koliko će novca biti potrebno za proces preseljenja svih meštana, jer ne možemo da pustimo da ljudu tako žive. Sa problemima meštana Krivelja susreli smo se po formiranju Vlade u oktobru”, kazala je ministarka, dodavši bi pomenuta radna grupa u narednih mesec dana trebalo da napravi plan i na jesen da se krene sa tim procesom.

Činjenica je, istakla je, da se RTB Bor razvija, da dobijamo uskoro prvi zeleni rudnik u Srbiji – Čukaru Peki, ali isto tako svi ljudi koji tu žive moraju da imaju pristojne uslove za život.

“U saradnji sa strateškim partnerima i imajući u vidu sve informacije, jedino rešenje je preseljenje celog sela. To nije samo podrška Ministarstva meštanima, to je naš zadatak.

U redu je da se kopovi šire, to i hoćemo, ali hoćemo i dobre uslove za sve ljude koji tamo žive”, rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(b92)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here