Home TEMA DANA BRITANSKI MEDIJ: RUSKO UPOZORENJE O “SEVERNOM TOKU 2” ZVUČI VEOMA ZASTRAŠUJUĆE

BRITANSKI MEDIJ: RUSKO UPOZORENJE O “SEVERNOM TOKU 2” ZVUČI VEOMA ZASTRAŠUJUĆE

458
0
SHARE

Evropa ne bi trebalo da odlaže puštanje u rad gasovoda Severni tok 2, jer takva kašnjenja mogu dovesti do ozbiljnih posledica i poremetiti početak grejne sezone.

Do ovog zaključka došli su novinari britanskog informativnog portala Daily Express, nakon što su analizirali ozbiljna upozorenja pojedinih ruskih političara.

Autori materijala detaljno su opisali kako Moskva pokušava da upozori Evropsku uniju na oštre odluke, a objasnili su i zašto takva upozorenja u vezi sa Severnim tokom 2 zvuče veoma zastrašujuće.

Posmatrači Daily Express -a najpre su skrenuli pažnju čitaocima na izjavu prvog zamenika predsednika Odbora Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimira Džabarova, koji je podsetio da bi Evropa trebalo što pre da prihvati Severni tok 2.

Dakle, bez ovog gasovoda zemlje EU mogu jednostavno da se smrznu zimi, a takođe mogu da dožive ozbiljne probleme sa proizvodnim sektorom. Isto mišljenje dele i potpredsednici Vlade Ruske Federacije Aleksandar Novak.

„Smrznućete se!“: Rusija je poslala strašnu poruku, pošto se milioni Britanaca suočavaju sa zimskom krizom ”, – napisali su novinari izdanja, komentarišući reči ruskih predstavnika.

Daily Express je primetio da je upozorenje Rusije o SP-2 zvučalo veoma zastrašujuće. Tako se Evropa zaista može suočiti sa ozbiljnom nestašicom prirodnog gasa, što će, zauzvrat, konačno destabilizovati stanje na evropskom tržištu.

Britanski novinari su takođe skrenuli pažnju na činjenicu da je Velika Britanija već počela da doživljava posledice gasne krize.

Dakle, zemlja ozbiljno razmišlja o velikom povećanju cena električne energije i hrane. Osim toga, mnoge proizvodne kompanije koje zavise od snabdevanja prirodnim gasom počele su da pokreću stečaj.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here