Home TEMA DANA Bivši savetnik CIA: Ukrajina će biti raskomadana- svedena na teritoriju između Kijeva...

Bivši savetnik CIA: Ukrajina će biti raskomadana- svedena na teritoriju između Kijeva i Lavova

366
0
SHARE

GUBICI Oružanih snaga Ukrajine i problemi sa snabdevanjem Kijeva zapadnim oružjem dovešće do toga da će do kraja sukoba teritorija te zemlje biti značajno smanjena – ocenio je bivši savetnik CIA DŽejms Rikards.

U članku koji je napisao za „Daily Reckoning“, ukazao je:

„Ukrajina će se pretvoriti u raskomadanu državu koja će se svesti na teritoriju između Kijeva i Lavova».

Prema Rikardsovim rečima, Ukrajinka je već pretrpela velike gubitke, a vojna pomoć Zapada neće joj doneti nikakvu korist, jer je kijevska slabo obučena.

Pored toga, Oružane snage Ukrajine imaju probleme u logistici sa prebacivanjem naoružanja i municije na linije fronta.

Rikards je takođe naveo da Bela kuća, Evropska unija i NATO tvrde da „stvari u Ukrajini idu relativno dobro za Kijev“, ali da se stvarna situacija na bojnom polju bezmalo potpuno razilazi sa zapadnim narativom.

On je takođe uveren da zapadne sankcije imaju slab uticaj na Rusiju, a istovremeno destruktivan za zemlje EU i SAD.

„Sankcije su imale mali uticaj na rusku ekonomiju. Ali je njihov uticaj na Evropu i SAD bio razoran, uključujući nestašice energije, inflaciju i prekid lanaca snabdevanja. Ti efekti će se nastaviti i dovesti do ozbiljne recesije u EU i SAD u prvoj polovini 2023.“, naveo je Rikards.

Potpredsednik krimskog parlamenta Vladimir Bobkov izrazio je 29. novembra ocenio je da će Ukrajina uskoro prestati da postoji kao država.

On je uveren da Ukrajina i njena vojska neće moći da prežive predstojeću zimu. Tim pre što Oružane snage Ukrajine već gube kontrolu nad nizom naselja u Donbasu.

Mađarski premijer Viktor Orban još u septembru je rekao da bi Ukrajina mogla da izgubi značajan deo svoje zemlje – trećinu ili polovinu teritorije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here