Home TEMA DANA BILI NA DOGOVORU SA VUČIĆEM PA U BUJANOVCU FORMIRALI VLAST BEZ SRBA...

BILI NA DOGOVORU SA VUČIĆEM PA U BUJANOVCU FORMIRALI VLAST BEZ SRBA KOJIH IMA 50%! OVO SE DEŠAVA..

685
0
SHARE

Partije Albanaca su samostalno formirale vlast u Bujanovcu uprkos dogovoru koji je ranije sklopljen između Srba i Albanaca.

Sporazum o formiranju vladajuće većine sklopile su Demokratska partija, Partija za demokratsko delovanje, Pokret za demokratski progres i Alternativa za promene.

Predsednik Odbora Srspke napredne stranke u Bujanovcu Nenad Mitrović rekao je da je sklopljen dogovor sa liderom Demokratske partije (DP ) Nagipom Arifijem o formiranju koalicije nakon održanih lokalnih izbora.

Ipak nakon tog dogovora, lideri četiri partije Albanaca odlaze u Tiranu.

“Po povratku iz Tirane pozvali su me iz partije Nagipa Arifija, zvao me i on sam i obavestio da se odustaje od saradnje sa Srpskom naprednom strankom”, kazao je on za televiziju Prva.

Arifi nije hteo da odgoovri na pozive televizije Prva.

Ipak, građani Bujanovca rekli su da je bolje da su lokalnu vlast podelili Srbi i Albanci.

Kamberi: Vučić lije krokodilske suze na sudbinom Srba za koje ništa nije uradio

Za isti taj Bujanovac i iste te Srbe Vučić, za kojima lije krokodilske suze izigravajući nije ništa uradio kao najmoćniji čovek u Srbiji, iako su lokalni Srbi bili sastavni deo opštinske

samouprave u Bujanovcu, reaguje narodni poslanik u budućem sazivu parlamenta Šaip Kamberi na izjavu predsednika Srbije, koji je govorio o izostanku Srba iz lokalne vlasti u Bujanovcu.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je pokušao da preti Albancima Preševske doline, i izigravajući žrtvu lije krokodilske suze za Bujanovačke Srbe – napisao je Kamberi na svom službenom Fejsbuk nalogu.

Dojučerašnji predsednik opštine i lider PDD smatra da “Vučić ne čini ništa za Srbe čak i kada su na vlasti ljudi iz njegove stranke”.

– To dokazuje Preševo, gde je njegov SNS danas sastavni deo vlasti u opštini sa preko 95% Albanaca. To  svedoči i Medveđa, gde njegova SNS vlada lokalnom samoupravom nakon što je lokalne Albance potpuno isključio sa vlasti“.

Kako je naveo, (zlo)upotreba lokalnih Srba za interese vlasti u Beogradu je dobro poznata metoda, čiji su rezultat “patnje i žrtve svuda čak i lokalnih Srba, koji su mislili da ih štite svemoćni u Beogradu.

– U našem regionu nije bilo međuetničkih problema čak ni u vreme najkrvavijih ratova. Ovu vrednost harmoničnog suživota među građanima Preševa, Bujanovca i Medveđe nisu mogli poremetiti ni ideološki očevi gospodina Vučića, čijeg se balasta on teško odriče.

Kako se čini, izuzetno je teško jednog dana razumeti da ljudska prava i demokratija nisu statistika, iako je ovog puta spomenuto 300 Albanaca iz Medveđe, a ne “100 Bošnjaka“ – piše Kamberi.

Dodaje da viktimizacija i pretnje Aleksandra Vučića iz interesa za njegovu vladu u Beogradu ne impresioniraju.

– Umesto toga, bilo bi bolje raditi na poboljšanju života građana Srbije, jer on voli da se predstavi kao njihov zaštitnik. Ako gospodin Vučić Srbiju vidi pre svega kao državu samo onih koji služe njegovoj moći, to nije samo naš problem. To je problem cele Srbije – odgovara Kamberi.

Podseća da “Albanci kao građani Srbije godinama čekaju poziv za nastavak dijaloga“ sa svim etničkim grupama u Bujanovcu, Preševu i Medveđi što je, kako navodi, u mandatu vlade.

– Gospodine Vučiću, nemamo lek za strah od demokratije. Nemamo lek ni za strah od dijaloga. Ali imamo lek za pretnje, a to je naša nezaustavljiva volja i posvećenost ravnopravnosti. Za sve građane, bez razlike, čak i za one koji nisu politički podobni – kaže Kamberi.

Pogledajte video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here