Home TEMA DANA AMFILOHIJE: MILO PRAVI SATANSKU CRKVU! KNEŽEVIĆ U SKUPŠTINI CRNE GORE: SAOPŠTAVAM DA...

AMFILOHIJE: MILO PRAVI SATANSKU CRKVU! KNEŽEVIĆ U SKUPŠTINI CRNE GORE: SAOPŠTAVAM DA ĆE IĆI GLAVA ZA GLAVU

855
0
SHARE

“Predsjednik Crne Gore propovjeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu”, poručio je danas Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, podsjetivši da bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vjekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve.

Vladika je na praznik Pravednog Jova, prenosa moštiju Svetoga Save i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, čija je ikona prvi put unijeta na današnji dan u ovaj sveti hram, služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru a nakon toga prerezao slavski kolač.

Istakao je da vlast danas ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna te da “Pitagori i Epikuri grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo” (Luča Mikrokozma):

“To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vrijeme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovdje u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan.”

Pojasnio je da je satana nadahnuo i bezbožnike u Hristovo vrijeme da ubiju Isusa, ne shvatajući da On nije običan čovjek koji se ubija već nosilac vječnoga života, savršeni Bog. I sila koju nosi u sebe je vječna i neprolazna, ona je vaksrsla.

I sila tog vaskrsenja je ugrađena u sveukupnu tvorevinu, u ljudsko biće, ugrađena je u Hrista raspetoga i vaskrsloga, i ona je ona na kojoj počiva sudbina ovoga svijeta i svega onoga na zemlji što se događa.

“Zato mi proslavljamo Hrista vaskrsloga, odričući se satane”, rekao je vladika i objasnio da se na Svetom krštenju upravo odričemo satane. Podsjetio je na strašne riječi koje se izgovaraju na krštenju: – Odričeš li se satane i svih dela njegovih …? – Odričem se!  – Jesi li se odrekao satane? – Pljuni na njega!

“To je ono što se nastavlja u Crkvi Božijoj kroz vjekove i danas, odricanje od satane i satanskih djela, pljuvanje na demonsko i odricanje od smrti i prolaznosti, i hođenje putem koji vodi u Život vječni i pijenje vode sa izvora života vječnoga.”

Naglasio je da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca.

“Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena pa nastavio do i posle Sv. Save, i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život vječni, kao i ćivota Sv.

Petra Cetinjskoga, i pljujuću u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsjednik Crne Gore, praktično do danas, nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga jer on za njih ne predstavlja ništa.”

Dalje je istakao da predsjednik hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe “iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo”, hodeći putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here