Home TEMA DANA AMERIKA NAJAVILA SUKOB: BEZ OKLEVANJA ĆEMO DELOVATI PROTIV RUSIJE PO PITANJU UKRAJINE

AMERIKA NAJAVILA SUKOB: BEZ OKLEVANJA ĆEMO DELOVATI PROTIV RUSIJE PO PITANJU UKRAJINE

582
0
SHARE

Sjedinjene Američke Države će bez dvoumljenja delovati protiv Rusije po pitanju Ukrajine, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

„Od samog početka rada sadašnje administracije pokazali smo da smo spremni i sposobni da koristimo niz instrumenata kako bi se suprotstavili štetnoj aktivnosti Rusije i nećemo oklevati da ih koristimo po potrebi i u budućnosti“, rekao je Prajs.

Takođe je ponovio da Amerika smatra „zabrinjavajućom“ vojnu aktivnost Rusije u blizini granica Ukrajine, te je dodao da će se Vašington narednih dana konsultovati sa saveznicima, uključujući i NATO, kako bi „jasno izrazio svoju zabrinutost i kako bi uporedili stavove“.

Prajs je saopštio da se Amerika redovno konsultuje sa Ukrajinom po pitanju njenih odbrambenih potreba, ali je dodao da u ovom momentu „nema šta da najavi“.

Sankcije protiv „Severnog toka 2“

Amerika će nastaviti da realizuje sankcije protiv „Severnog toka 2“, izjavio je Prajs.

„Nastavićemo da pratimo rad… i u slučaju potrebe ćemo uvoditi sankcije protiv organizacija koje učestvuju u izgradnji tog gasovoda“, poručio je Prajs.

Istovremeno je podsetio da su sankcije u vezi sa izgradnjom gasovoda uvedene protiv osam lica i 17 brodova.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije protiv kompanije „Transadria“ i broda „Marlin“ koji su povezani sa projektom „Severni tok 2“.

Kijev i zapadne zemlje u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije kod granica Ukrajine.

Kremlj je poručio da Rusija premešta svoje trupe na svojoj teritoriji po svom nahođenju, te da to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here