Home TEMA DANA „Ako Zapad ne prihvati Putinovu ponudu za Ukrajinu- odlazimo u pakao!“

„Ako Zapad ne prihvati Putinovu ponudu za Ukrajinu- odlazimo u pakao!“

512
0
SHARE

Onog trenutka kada Vladimir Putin bude završio stvari u Seversku, Bahmutu i Soledaru, posle toga na drugoj liniji Slavjansk-Kramatorsk-Avdejevka, slediće njegova ponuda, rekao predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, govoreći o razmerama krize u Ukrajini, da se čini da svi na Balkanu čekaju „drugo poluvreme“, ali da Srbija to mora da izbegne. On je dodao i da smatra da će ruski predsednik Vladimir Putin uputiti ponudu Zapadu, koja neće biti prihvaćena.

Govoreći o ruskoj operaciji u Ukrajini, Vučić je kazao da imamo gotovo svetski sukob.

„Ceo zapadni svet preko Ukrajinaca ratuje sa Rusima, naravno da dolazi do velikih pomeranja i na ovom području u situaciji koja nije jednostavna. Ponekad se čini da svi na Balkanu čekaju „drugo poluvreme“, ali mi smo ti koji moramo to da izbegnemo po svaku cenu. Nismo slabiji, ali mi to moramo da izbegnemo“, kazao je on za televiziju Pink.

On je dodao i da smatra da će ruski predsednik Vladimir Putin uputiti ponudu Zapadu, koja neće biti prihvaćena.

„Znam šta nas čeka. Onog trenutka kada Vladimir Putin bude završio stvari u Seversku, Bahmutu i Soledaru, posle toga na drugoj liniji Slavjansk-Kramatorsk-Avdejevka, slediće

njegova ponuda. Ako Zapad ne prihvati ponudu, odlazimo u pakao, a neće je prihvatiti“, kazao je Vučić.

„Moramo da sačuvamo mir jer nam ratovi više nisu potrebni“, naglasio je on.

Na pojedine optužbe da je „zapadni čovek“ ili „ruski čovek“, Vučić kaže da se gnuša i prezire sve one koji rade za tuđe interese.

„Kada radite protiv svoje zemlje i sebe ubedite da radite u korist svoje zemlje, a radite protiv svoje zemlje, to je najgore. Oni koji rade za zapad kažu ‚mi Srbi moramo da privežemo svoj čamac uz veliki zapadni brod‘, a drugi da smo mi Srbi suviše mali pa treba

da privežemo naš brod uz rusku luku. Vidite ja hoću da imamo svoj mali brod koji će slobodno da plovi svuda pod srpskom zastavom bez tuđe zastave. Takvu ću politiku da vodim“, podvukao je Vučić.

Govoreći o Srebrenici izjavio je da razume mnoge strance zbog čega idu na pomen u Srebrenici, ali da nije jasno zašto ne odu na pomen žrtvama u Jasenovcu.

Podsetio je da je pre sedam godina išao u Srebrenicu na komemoraciju i da je tada rečeno da je to bila provokacija, kao i da je pognuo glavu pred žrtvama zločina, ali ne i pred onima koji su pokušavali da ga udaraju pesnicama, kamenicama i flašama.

„Šta god da uradite i šta god da kažete nikada nije dovoljno dobro, zato što Srbija po nekim političarima mora da bude unižena, srušena, i nikada ne može biti toliko mala da bi bili zadovoljni. NJihovi političari ne govore o Republici Srpskoj, jer misle da su veliki, pa neprijatelja izmišljaju sami“, objasnio je on.

Vučić je kazao da zbog toga moramo da uložimo mnogo više napora da ih bolje razumemo i zamolimo ih da nas saslušaju i bolje razumeju.

„Ne zaboravite da imamo značajan procenat Bošnjaka u Srbiji, da moramo da živimo s njima u miru, radimo zajedno i da istovremeno moramo da pružamo podršku Republici Srpskoj i njenom opstanku unutar BiH, čime pružamo podršku naravno i Bošnjacima“, rekao je on.

Vučić je skrenuo pažnju i na zločine na Srbima o kojima niko ne govori pitajući zašto se to dešava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here