Home POGLEDI ZRAK SMRTI: I RUSI IMAJU TESLINO ORUŽJE

ZRAK SMRTI: I RUSI IMAJU TESLINO ORUŽJE

971
0
SHARE

Još se nije slegla prašina oko priče o tome da moćno Teslino oružje “zrak smrti” nije bilo samo plod mašte, već mnogo više od toga. Kako je otkriveno, za to oružje FBI je tada bio veoma zaintereseovan. Sada se, međutim, pojavila priča da se “zrak smrti”, proizvodi i u Rusiji.

Naime, kako je otkrio Spasoje Vlajić, naučnik i bivši član tajne “Grupe 69”, koju je osnovala JNA, a koja se bavila parapsihološkim i fizičkim istraživanjima, najtajanstvenije i najopasnije oružje Nikole Tesle, “zrak smrti”, za koje se doskora verovalo da ne postoji, razvija se i u Rusiji.

Prema Vlajićevim rečima, u vreme kada se začela predstava o takozvanim zracima smrti, to je bilo nešto sasvim revolucionarno i zastrašujuće, dok je danas njihova upotreba tehnološki izvodljiva.

– Danas su naučnici ovladali mogućnostima da u nekom opštem smislu ostvare zamisao o “zracima smrti”. Tehnički napredak doveo je do toga da je to tehnološki izvodljivo i na Istoku i na Zapadu.

Prema tome, ono što je bila početna Teslina zamisao danas gotovo zasigurno poseduju i Rusi i SAD – ističe Vlajić, koji je i osnivač međunarodnog centra za istraživanje nasledstva Nikole Tesle u Beogradu.

On upozorava na to da bi svako ko se usudi da upotrebi ovakvo oružje mogao da nanese nesagledivu štetu čitavom čovečanstvu.

 – Svako remećenje električnog okruženja bi bilo neposredna zloupotreba našeg prirodnog staništa jer je elektromagnetizam bitan za biofizičke i biohemijske procese u čoveku, pa bi

to moglo da dovede do nesagledivo veće štete nego koristi za bilo koga ko se usudi da koristi tu vrstu oružja – kaže Vlajić.

Vlajić smatra da je tehničke pojedinosti Tesla, na sreću, odneo u svom umu.

– Siguran sam da detaljne tehničke podatke nemaju ni FBI ni Rusija, a i da ih imaju, nisu valjda toliko bezumni da nanesu štetu celom čovečanstvu – rekao nam je on.

Vlajić dodaje da se danas već koristi zraci kreirani na potpuno istom principu.

– To su niskoučestali odašiljači elektromagnetne energije koji na odgovarajući način mogu da deluju na mozak, hormone, žlezde, nervni sistem, organe i, naravno, na svest ljudi.

Takvi zraci se uveliko primenjuju i oni koji vode računa o odbrani o tome treba da brinu i shvate vrlo ozbiljno ovakvu vrstu rata – poručio je on.

Nezvanično se može čuti da je i JNA radila na pravljenju “zraka smrti”, ali da se od toga odustalo jer je procenjeno da je projekat previše opasan.

Tesla se sastajao sa Rusima

Poslednjih dana, otkako je FBI sa poverljivih dokumenata Nikole Tesle skinuo oznaku tajnosti, pojedini srpski mediji su pisali o tome da je Tesla uspostavio kontakt sa Leonidom Tolokonskim, predstavnikom sovjetske obaveštajne službe u SAD.

Kako je navedeno, srpski genije je Rusima dao patent “zraka smrti” za 25.000 dolara. Vojno rukovodstvo SSSR razmišljalo je da preseli Teslu u Moskvu, ali je on to odbio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here