Home POGLEDI ZAŠTO SE KRIJE DA JE 1988. U VELIKOJ PIRAMIDI U GIZI PRONAĐEN...

ZAŠTO SE KRIJE DA JE 1988. U VELIKOJ PIRAMIDI U GIZI PRONAĐEN VANZEMALJAC U KRISTALNOM KOVČEGU

1780
0
SHARE

„Mumija potiče iz 1880. godine pre nove ere i očigledno nije u pitanju čovek. Nejasno je kog pola je biće, ali je posedovalo neobičnu kožu poput reptila, nije imalo uši i imalo je velike oči u obliku badema“.

Natpisi u grobnici ukazuju na to da je mumija pripadala važnom biću koje je postavljeno za savetnika kralja. Njegovo ime je bilo Ozirunet, što znači „poslat sa neba“.

Telo Oziruneta je očuvano na neobičan način i bilo je prekriveno lanenim platnom i miksturom gline i zlata.

Što se tiče nepoznatih objekata otkrivenih unutar piramide, oni su opisani kao „uređaji napravljeni od čvrstog sintetičkog materijala koji niko nije uspeo da identifikuje, dok je njihova svrha potpuna misterija“.
Ovo otkriće je bilo prilično uznemiravajuće za mnoge egipatske zvaničnike koji su želeli da to ostane tajne dok se ne dođe do racionalnog objašnjenja. Navodi se da je mumija završila u Floridi s ciljem detaljne analize, i od tada niko nije čuo za Oziruneta.

Takođe, 1988. godine je pronađen mumificirani prst dužine 37,5 cm.

Iako ove priče deluju čudnovato, moramo priznati da su egipatske piramide i danas pune misterija.

Kada su (i ako su) Egipćani sagradili piramide u Gizi, oni su pokazali impresivne veštine inženjerstva, matematike i astronomije, što se vidi iz njihovog dela.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here