Home POGLEDI ZAPANJUJUĆA VANZEMALJSKA PUSTINJA: MISTERIOZNA OBLAST U MEKSIKU U KOJOJ SE KOMPASI I...

ZAPANJUJUĆA VANZEMALJSKA PUSTINJA: MISTERIOZNA OBLAST U MEKSIKU U KOJOJ SE KOMPASI I NAVIGACIJE GASE (VIDEO)

524
0
SHARE

Na oko 600 kilometara južno od El Pasa, na severu Meksika, nalazi se zabačeno i krševito područje visoke pustinje, koju je lokalno stanovništvo prozvalo “Zona tišine”, i to s punim pravom.

Tamo apsolutno ništa ne funkcioniše. Ni mobilni telefoni, ni radio uređaji, televizori, mikrotalasne, ne dopire satelitski signal, a igla na kompasu ne prestaje da se okreće. Čak ni danas do Kebalosa, mesta koje je najbliže “Zoni tišine” ne može da se probije televizijski signal.

Područje koje se nalazi na 27. severnoj paraleli spaja vrlo značajna i poznata mesta, Bermudski trougao, piramide iz Gize i Himalaje.

Misteriozno mesto na planeti koje zaustavlja satove i radio aparate, zaista je jedno od područja sa najviše anomalija na celoj planeti. Međutim, naučnici koji su izučavali područje nisu našli logično objašnjenje za te pojave i ostaju zbunjeni brojnim zagonetkama koje nosi.

Ova “vanzemaljska pustinja” nalazi se na 2.000 metara nadmorske visine, i prava je enigma za one koju pokušvaju da otkriju o čemu se zapravo radi.

 Sever nije sever

Usred ničega misterioznio stoji gvozdeni obeliks visok gotovo tri metra, pokazujući prema regiji lociranoj na istoj liniji, povezujući je s drugim mestima prepunim anomalija i slavnim egipatskim piramidama. Iako su zonu posećivali naučnici različitih specijalnosti, jedino što su otkrili su stvari koje ne mogu da objasne.

U nekim njenim delovima satovi ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sever, a radio uređaji oglašavaju samo tišinu. Nadimak “zona tišine” nije dobila zbog nedostatka zvuka, već zbog fenomena zbog kojeg radio talasi ne mogu da se probiju.

Iako se to područje smatra žarišnom tačkom paranormalnog, ljudi zapravo tamo žive. U Zoni tišine nalazi se nekoliko kamenih kuća. Te stambene jedinice ne sadrže gvožđe ili bilo koji drugi metalni materijal, ali ipak su magnetske prirode i privlače magnete.

Neki veruju kako se sve to događa zbog visoke koncentracije gvožđa u tom području. U dalekoj prošlosti, ova regija je zapravo bila potopljena i ovde se srušio veliki broj meteora.

NLO baze?

Fenomen je istraživala naučna ekipa iz grada Toreona, a utvrdili su da su anomalije uzrokovane postojanjem magnetnog konusa koji uzrokuje jonizaciju u atmosferi, i koja blokira prenos radio talasa.

 Od 19. veka postoji veliki broj izveštaja o padu meteorita, ali i o pojavi misterioznih svetala, zbog čega teoretičari zavere to područje nazivaju i NLO bazom, odnosno mogućim lokacijama gde vanzemaljci imaju svoja podzema skloništa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here