Home POGLEDI ZAGONETKA MEGALITA OD 1.000 TONA: NI NAJSAVREMENIJE MAŠINE GA NE MOGU PODIĆI-...

ZAGONETKA MEGALITA OD 1.000 TONA: NI NAJSAVREMENIJE MAŠINE GA NE MOGU PODIĆI- ŠTA SE DOGODILO PRE 12.000 GODINA?

1164
0
SHARE

Kako biste objasnili drevno vađenje, prevoz i postavljanje supermasivnog kamenja koje imaju preko 100 tona, a kamoli 1.000 tona? U Baalbeku se nalazi savršeno uklopljeno kamenje od 1.500 tona koji formiraju temelje koje ni veliki rimski hram ne bi mogao da obuhvati. Naša nauka i tehnika danas ne mogu da ih objasne.

Šta ako je, neka kultura nepoznata istoriji, mogla pomerati ovo supermasivno kamenje, postavljati i jedne na druge, savršeno ih uklapajući, pre naših najstarijih kultura?

Zanimljivo, brojna antička nalazišta širom sveta se, po mišljenju brojnih autora, smatraju krajnjim dokazom da je hiljadama godina pre pisane istorije, nekako, neka drevna kultura uspela to da uradi.

Jedno od najfascinantnijih nalazišta na površini planete se nalazi u Libanu.

 

Baalbek je ime arheološkog nalazišta koje je u doba antičkog Rima bilo poznato kao Heliopolis ili Grad Sunca. Jedan od najfascinantnijih delova Baalbeka, i njegove najsvetije oblasti u paganska vremena, je bio takozvani Hram Baal, ili Hram Jupitera.

Važno je napomenuti da vodeći stručnjaci imaju različita gledišta kada je u pitanju tačna starost nalazišta.

drevno-liban-balbek-obelisk-kamen-1

Prema mišljenju konvencionalnih arheologa, to je bilo feničansko utočište posvećeno bogu Baal-u, grčki grad nazvan Heliopolis (Grad Sunca), koji je još od vremena cara Augusta bio rimska kolonija.

Istina je, da tačna starost ostaje misterija, ali neki istraživači smatraju da je ovo drevno megalitsko nalazište staro najmanje 12.000 godina, s tim da bi moglo biti i starije od 20.000 godina.

Iako stručnjaci mogu pratiti neke delove ovog drevnog nalazišta do određenih datuma, najstariji deo ruševina u Baalbeku se apsolutno uklapa u nepoznatu kulturu, i prvobitno su bile angažovane u neke misteriozne svrhe.

Kako je navedeno na “Bibliotecapleyades” masivni i elegantni rimski kameni zidovi i stubovi su bledi u odnosu na megalite. Hram se vidljivo inkorporira u svoje temelje, kamenje od oko 1.500 tona, veličine oko 20x4x4 metara!

drevno-liban-balbek-obelisk-kamen-2

To su najveća kamenja sa kojima se radilo na zemlji! Misterija je kako je takvo kamenje moglo biti pomerano, čak i našoj današnjoj nauci i tehnici. Takođe je činjenica da Rimljani nisu koristili ovu vrstu kamenog rada.

Da bismo dočarali fascinantnost ovog drevnog grada, reći ćemo da su strukture prisutne u Baalbeku konstrukcije koje moderni arheolozi i inženjeri ne mogu da objasne na osnovu istorije i dobi koja su “zvanično“ prihvaćeni.

Neki veruju da je istorija totalno pogrešila kada je u pitanju Baalbek.

Među najintrigantnijim od ovih megalita je Triliton- tri kolosalna bloka sa merama od 22 metara u dužini, 4,5 metara visine i 3,5 metara širine.

drevno-liban-balbek-obelisk-kamen-3

Njihova težina varira između jedne i dve hiljade tona. Može li neko da objasni kako je to postignuto, hiljadama godina ranije?

Ova tri velika megalitna su usklađena u redu od šest blokova granita od kojih svaki meri 10 metara dužine i 4 metara visine, sa težinom od preko 300 tona.

Neki istraživači tvrde da ovi megaliti nisu “kamen temeljac“ kako su uvek smatrani, jer se čini kao da je bilo neophodno da najveći kamen bude na vrhu, a ne na dnu, čineći da ceo ovaj objekat postane obrnuta struktura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here