Home POGLEDI VANZEMALJSKA CIVILIZACIJA JE POSTOJALA NA ANTARKTIKU OVA MAPA JE DOKAZ

VANZEMALJSKA CIVILIZACIJA JE POSTOJALA NA ANTARKTIKU OVA MAPA JE DOKAZ

767
0
SHARE

Svetska internet mreža je u potpunosti preplavljena Google Earth slikama Antarktika koje izgledaju kao  da pokazuju piramide u ledenom pejzažu.

Slike prikazuju tri piramide sa četiri strane, slične poznatim piramidama u Egiptu. Da li su to autentične  piramide koje je drevna civilizacija stvorila svojim rukama?

Ko je napravio piramide?

Postoje brojne teorije o poreklu ovih piramida. Neke od najkontroverznijih jesu da su piramide ostaci ranije civilizacije Atlantide na Antarktiku, ili da su ih izgradili vanzemaljci.

 

Drugi istraživači su predložili prirodno geološko objašnjenje za piramide na Antarktiku. Ovi naučnici sugerišu da “piramide” zapravo mogu biti nunataki.

Nunataki su vrhovi planina koji izviru kroz led i koji su viši od okolnog terena.

Istraživanje dr Čarlsa Hapguda

Dve  „piramida Antarktika“ nalaze se na udaljenosti 16 km od obale. Treća piramida nalazi se u blizini obale.

Otkriće ovih piramida sugeriše da je Antarktik mogao biti naseljen ljudima u proteklih 6.000 godina. U to vreme čovek je gradio piramide u Starom svetu.

Istraživanje Čarlsa Hapguda podržava moguće postojanje drevne civilizacije na kontinentu koji je sada pokriven ledom.

Na Kartama drevnih kraljeva mora dr Čarls Hapgud objavio je mapu Piri Reis Antarktika. Ova karta iz 16. veka šokirala je svet jer je pokazivala kako je Antarktik izgledao bez leda.

piramida

Karta Piri Reis pronađena je u Turskoj. Službenik turske mornarice poslao je kartu u Biro za hidrografiju američke mornarice 1953. godine.

M.I. Valters, glavni inženjer Biroa, poslao je mapu Arlingtonu H. Maleriu na procenu. Maleri je utvrdio da je mapa Piri Reis potpuno tačna i da je možda kopirana sa karte napravljene pre 6000 godina.

Potvrda Piri Reis mape

Karta Antarktika Piri Reis je veoma precizna. Koristeći seizmička sondiranja i sonar, istraživači su otkrili da se ispod ledene kape obale, planinski lanci, platoi itd. na mapi Piri Reis podudaraju sa zemljom kraljice Maud, Antarktikom.

Piri_reis

Olmajer, vođa britansko-švedske ekspedicije na Antarktiku, napisao je Hapgudu sledeće pismo:

“Dragi profesore Hapgud,

Razmotrili smo Vaš zahtev da naša organizacija proceni neke neobične karakteristike antarktičke karte Piri Reis iz 1513. godine. Tvrdnja da donji deo karte prikazuje obalu princeze Marte u zemlji kraljice Maud, Antarktiku i poluostrvu Palmer, je razumna. Smatramo da je ovo najlogičnija i, verovatno, ispravna interpretacija mape.

Geografski detalj prikazan u donjem delu mape prilično se slaže sa rezultatima seizmičkog profila napravljenog na vrhu ledenog poklopca od strane švedsko-britanske antarktičke ekspedicije 1949. godine. Ovo pokazuje da je obala bila mapirana pre nego što je bila pokrivena ledenom kapom. Ovaj deo Antarktika bio je bez leda.

piri- reis- mapa

Ledena kapa u ovom regionu je sada debela oko milje. Nemamo pojma kako se podaci na ovoj mapi mogu pomiriti s pretpostavljenim stanjem geografskog znanja 1513. godine. ”- Harold Z. Olmajer, potpukovnik, komandant USAF-a

 

Pismo Olmajera-a potvrdilo je teoriju dr Čarlsa Hapguda da je mapa Piri Reis verovatno kopirana sa karte koja je napravljene u davna vremena.

Dr Hapgud napisao je na Kartama drevnih kraljeva mora da je bio siguran da, iako je mapa Piri Reis sadržavala geografske širine i dužine iscrtane pod pravim uglom u tradicionalnoj geometriji, je morala biti zasnovana na ranijoj mapi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here