Home POGLEDI U RUSKOM STOUNHENDŽU PRONAĐEN SKELET SA ČUDNOM LOBANJOM, STAR 4.000 GODINA (VIDEO)

U RUSKOM STOUNHENDŽU PRONAĐEN SKELET SA ČUDNOM LOBANJOM, STAR 4.000 GODINA (VIDEO)

775
0
SHARE

Skelet koji je pronađen na mestu koje je poznato kao ruski Stounhendž, pokrenuo je nove spekulacije o vanzemaljskim posetiocima.

Izdužena lobanja koja podseća na jaje je izazvala veliku pažnju NLO stručnjaka koji smatraju da je to dokaz da su vanzemaljci nekada posećivali Zemlju.

Međutim, arheolozi smatraju da je skelet pripadao ženi koja je živela 4.000 godina pre nove ere, i postoji razlog što je lobanja izdužena.

Oni navode da su plemena koja su živela u Arkaimu, nedaleko od današnjeg Čeljabinska u centralnoj Rusiji, vezivala glavu kako bi menjala njen oblik.

NLO stručnjaci su zatim kontrirali tvrdnjom da su ta plemena imitirala vanzemaljske posetioce, te da je to dokaz da su vanzemaljci posećivali Zemlju.

U svakom slučaju, nema sumnje da je lobanja izdužena i da je pripadala ženi koja je živela u plemenu koje je obitavalo na prostoru današnje Ukrajine.

Istraživač Marija Makurova je potvrdila za rusku novinsku agenciju TASS:

„Pronašli smo dobro očuvani skelet. Ne želim da isključim mogućnost da skelet pripada ženi iz Sarmati plemena koje je obitavalo na teritorijama današnje Ukrajine, Kazahstana, i južne Rusije. Njena lobanja je izdužena jer je pleme vezivalo glave svoje dece konopcem u sklopu tradicije“.

Ona nije komentarisala spekulacije o vanzemaljskim posetiocima, rekavši da se još uvek radi na teorijama o tome odakle tom plemenu ta tradicija.

Ovo je samo još jedna u nizu misterija spektakularnog mesta poznatog kao ruski Stounhendž, za koje se veruje da je izgrađeno 4.000 godina pre nove ere, otprilike u isto vreme kada i poznati britanski spomenik.

Naučnici koji su objavili fotografije humanoida koji podseća na vanzemaljca kažu da skelet potiče iz drugog ili trećeg veka nove ere.

Arheološko mesto Arkaim je otkriveno 1987. godine i pokazalo se kao veoma važno za proučavanje Bronzanog doba, a na njemu su do sada pronađena brojna spektakularna otkrića.

Pored toga što je naselje bilo primitivna astronomska opservatorija, ono je ujedno bilo i ograđeno sa dva velika kružna kamena zida.

Naselje zauzima oblast od oko 20.440 kvadratnih metara i sastoji se od dva kruga građevina razdvojenih ulicom, pri čemu se u centru nalazi zajednički trg.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here