Home POGLEDI U RUMUNIJI PRONAĐENI SKELETI DIVOVA, TAJNE SLUŽBE ZABRANILE DALJA ISTRAŽIVANJA

U RUMUNIJI PRONAĐENI SKELETI DIVOVA, TAJNE SLUŽBE ZABRANILE DALJA ISTRAŽIVANJA

2340
0
SHARE

Svi su čuli za džinovska bića koja se prema legendama nazivaju kiklopi ili ogri. Divovi su predstavljeni kao bića koja su bila toliko velika da se zemlja tresla pod njihovim nogama dok su hodali.

Ipak, čini se da oni nisu samo tema bajki, pošto su njihovi ostaci pronađeni na mnogim mestima širom sveta. Misterija njihove civilizacije do danas nije razrešena, a postoji i tendencija zataškavanja dokaza o njihovom postojanju.

Arheolozi su četrdesetih godina prošlog veka nadgledali kop u Argedavi u Rumuniji, tražeći dragocene artefakte u ruševinama nekadašnje citadele dakijskog lidera Burebiste.

Lokalni stanovnici su kopali i bili su srećni što su uspevali nešto da zarade u tim teškim vremenima.

 

Među njima je bio i Jonita Florea, sada starac od oko 80 godina. On je iskopao ogromnu lobanju, 2-3 puta veću od redovne. Kada je obavestio arheologe, radnici su poslati kući, a istraživači su nastavili sa daljim kopanjem. Oni su sve što su našli natovarili u kamione i poslali na nepoznato odredište.

kosturi

Do kraja kopanja, pronađeno je oko 80 skeleta, većinom nekompletnih. Takođe su pronađene džinovske keramičke činije. Danas niko ne zna gde se ti skeleti nalaze.

Bilo je još ovakvih incidenata. Pre par godina, seljani u Skajaniju u Moldaviji su otkrili groblje drevnih divova dok su sadili voćnjak jabuka. Ponovo su to bile džinovske lobanje, skeleti, ali i delovi ćupova, nakiti i čudne metalne statue visine od oko metar.

 

Tim arheologa je došao, iskopao sve i nestao. Nije objavljena nikakva zvanična izjava, a lokalni stanovnici su odbili da govore o tome šta se dogodilo.

Da li su ih ucenili da ćute? Da li je to deo neke veće zavere?

Postoje brojne legende o divovima u toj oblasti. Prema legendama, divovi su nekada naseljavali planine i šume oko Skajanija. Zapravo, pronađeni su ogromni tronovi urezani u planinama u oblasti kojima ljudska bića ne mogu baš lako da se približe.

Legenda kaže i da ispod planina postoje dva ogromna trezora u kojima se nalaze blaga drevnih divova. Da li je moguće da su ove legende istinite?

Lokalni novinski kanal je 2009. godine započeo istragu o divovima i njihovim tajnim tunelima ispod planina Bučegi. Čim su počeli da emituju izveštaj, dobili su poziv od nepoznatog čoveka koji im je zapretio da prestanu sa istragom. Čovek im je poručio da „igraju opasnu igru“.

Inače, interesantno je da je vazdušni prostor iznad Bučegi platoa zona bez letanja, a mnogi izvori kažu da je tu CIA umešala prste.

Ovakvih incidenata ima svuda širom sveta, a gotovo da ne postoje fizički dokazi o džinovskim skeletima jer se to nekako uvek zataška. Čovek bi mogao da pomisli da se nešto zaista čudno dešava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here