Home POGLEDI TOMA FILA OTKRIO ZABRANJENU ISTINU: MILOŠEVIĆ JE JOŠ U DEJTONU POTPISAO SEBI...

TOMA FILA OTKRIO ZABRANJENU ISTINU: MILOŠEVIĆ JE JOŠ U DEJTONU POTPISAO SEBI PRESUDU KADA JE ODBIO OVAJ ZAHTEV..

1075
0
SHARE

Čuveni beogradski advokat Toma Fila, koji je nimalo slučajno dobio nadimak “đavolji advokat”, otkrio je do sada nepoznate detalje o kontaktima sa Slobodanom Miloševićem, Miri Marković, Miloradu Ulemeku Legiji, Željku Ražnatoviću Arkanu i mnogima koji su devedesetih vedrili i oblačili na ovim prostorima.

Posebno su zanimljive priče o Miloševiću, koji je, kaže, naređenja izdavao direktno i nikad ne bi poslušao nešto što bi mu rekla Mira.

Petak po podne, subotom i nedeljom oni su bili sami, posvećeni jedno drugom, i u ponedeljak oko pola 11 su bili sastanci kod njega u Vili Mir i nikada nisi znao šta će da se desi. Tako je postavljen i Karić za ministra, jer je tako Slobi palo na pamet. Zvali su ga “crni ponedeljak” – navodi Fila.

Dodaje i da je Mira bila odlična prijateljica sa Slavkom Ćuruvijom u jednom periodu.

– Ćuruvija i ona su bili veliki prijatelji, a posle je pao u njenu nemilost. U to vreme Telegraf nije plaćao račune za štampariju, okrene Mira telefon i naredi da se štampa i Telegraf je nastavio da izlazi zahvaljujući njenoj intervenciji – objašnjava Fila.

Prema njegovim rečima, Mira je pokušavala da se upliće u državne poslove, ali joj to nije polazilo za rukom.

– Imao sam spiskove i znao sam gde idu tačno Srbi iz Vukovara po Srbiji, a ona je imala ideju da treba da ih sve pošaljemo na Kosovo kako bi poboljšali stanje. Pazite, ja da njih ubedim da nasele Kosovo, čista glupost, ja sam Miri rekao da neću to da izgovorim ni mrtav – seća se Fila te zaključuje da je konsenzus u ovoj zemlji da se Mira nikad ne vrati.

Đinđiću ne praštam nameštanje ljubavnica

Ubijeni premijer Zoran Đinđić pao je u nemilost kad je počeo da priča o Kosovu, tvrdi Fila i dodaje da nema lepo mišljenje o Đinđiću jer ga je izneverio u nekoliko navrata. Legija i njegova ekipa posumnjali su da je plan Zorana Đinđića bio da se oni oteraju u Hag. Po rečima ovog advokata, to je razlog što je premijer ubijen.

– Đinđić je radio po nalogu Karle del Ponte, tražena je analiza ponašanja pripadnika JSO, Legije i ostalih, u kosovskoj epopeji, kako bi im izvukli nešto da mogu da ih optuže. Naredio je i da me 2000. i 2001. godine prisluškuje Državna bezbednost i ja to razumem, imao sam kontakte sa važnim ljudima, branio sam Slobodana Miloševića i Nikolu Šainovića, ali najviše me zabolelo kad sam saznao i da sam fotografisan, praćen, nema zbog čega drugog nego za ucenjivanje. Pa tako, slikaju me pored neke žene i posle mogu da kažu: “E, to je Tomina ljubavnica”. Ne mogu to da mu oprostim – priča Fila te dodaje da nije siguran ni da je Đinđić imao čiste ruke kod raznih privatizacija.

Haška tortura gora od batina

Slobodan Milošević bi živeo hiljadu godina da ga nisu iznurivali u Hagu, objašnjava Fila.

– To je gore od batina, iznuruješ čoveka gomilom papira, čitanjem, pa kad spava, probudiš ga svetlom. A da su ga trovali, ne verujem – poručuje Fila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here