Home POGLEDI TITOV UNUK: EVO ŠTA MI JE DEDA PRIZNAO U LJUBLJANI! GDE JE...

TITOV UNUK: EVO ŠTA MI JE DEDA PRIZNAO U LJUBLJANI! GDE JE BROZ ZAISTA SAHRANJEN I ZAŠTO NEMA PETOKRAKE NA GROBU (VIDEO)

817
0
SHARE

Joška Broz, unuk nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, otkrio je šta mu je deda priznao kao svoju najveću grešku.

Posle prve operacije pitao sam Tita koja mu je najveća greška.

– To što sam pustio ustav iz 1974. Deset dana je stajao kod mene na stolu ja ga nisam potpisao. A taj ustav je bio početak kraja i Jugoslavije i partije i
republika…

On taj ustav nije hteo da potpiše. Na moje pitanje zbog čega nije stavio veto, Tito mi je rekao:

– Ja kao demokrata nisam hteo da dozvolim da budem nadglasan u Skupštini. A mogao sam da stavim veto… Greška je bila što nisam, rekao je Joška Broz na TV Happy i nastavio:

Mika Špiljak i Kiro Gligorov su potpisali ustav a celu priču su izgurali Kardelj i Steva Krajačić.

Stevo Krajačić je čovek koji je radio iz senke, koji je namesti Rankovića i mnoge. Uspeo je da Tita posvađa sa najbližim ljudima, a evo kako. Dođe kod Rankovića i kaže:

– Marko, slušaj trebalo bi starom postaviti neke uređaje… Godine su u pitanju, znaš da mu se nešto ne dogodi a da mi ne vidimo… Prosto da imamo kontrolu.

I posle toga Ranković smenjen a ti uređaji su postavljeni i u WC i u kupatilo… Ranković reč jednu lošu reč nije rekao o dedi. Oni su bili kumovi. I posle tog smenjivanja su ostali verni jedan drugome jer su obojica znali pozadinu svega.

To je meni i Ranković rekao.

Razdavajanje sa Jovankom mu je veoma teško palo

Jednim delom je i Jovanka kriva za to što su kasnije ona i Tito bili razdvojeni. E sad priče da je Jovanka bila željna vlasti je laž. Ona je njega izuzetno volela i onda je u jednom trenutku ta ljubav prešla u paranoju.

Ona je sve želela da njega zaštiti. U toj svojoj želji ona je preterivala u mnogim stvarima. Tako je došlo i do onog spiska. To je spisak ličkih generala koja je ona napravila sa Đokom Jovanićem kako bi oni bili u najbližem obezbeđenju da bi ga zaštitili. E to su koristili Dolanc, Ljubičić koji su bili protiv toga.

Jovanka je sve čula šta pričaju ovi kad izađu napolje, pa zakulisne priče i ona je prenosila to Titu.

Tito je Jovanku mnogo voleo i to razdavajanje mu je veoma teško palo. Ja to najbolje

znam. On se nikada nije zvanično razveo od nje. On je njoj rekao nekoliko puta da ona treba da se brine o osoblju u kući ali da se u politiku ne meša.

Video sam po Titu da mu je bilo teško. Dođem kod njega i onda sedimo i ćutimo. I samo u jednom trenutku kaže:

– Uh, što joj je to trebalo…

Zbog nje maltene nije dolazio u Beograd a u Ljubljani nije želeo da je vidi.

Jovanka je bila protiv Ljubičića i Dolanca i dokazalo se da je bila u pravu. Na sahrani nije htela ni ruku da im pruži. Bio je veliki pritisak da Jovanka ne prisustvuje Titovoj sahrani. Kao što je bio pritisak da se ona ne sahrani pored Tita.

Ja sam prvi rekao da ona na to ima pravo kao njegova zakonita žena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here