Home POGLEDI TESLINI NEVEROVATNI TORNJEVI ZA BEŽIČNI PRENOS STRUJE ZAISTA POSTOJE- U RUSIJI! (VIDEO)

TESLINI NEVEROVATNI TORNJEVI ZA BEŽIČNI PRENOS STRUJE ZAISTA POSTOJE- U RUSIJI! (VIDEO)

1070
0
SHARE

Mnogi ljudi još uvek sanjaju o bežičnom prenosu struje koji je Tesla razvio još sedamdesetih godina 19. veka. Naučnici još uvek ne znaju kako je Tesla uspeo da napravi čuveni Vordenklif toranj na ostrvu Menhetn.

Čitav projekat nikada nije završen zbog nedostatka novca za ekspreimente. Tesla je verovao da će njegov toranj biti najefikasniji strujni sistem na svetu, te da će moći da prenosi velike količine struje na velike udaljenosti. Zamislite svet bez svih tih strujnih kablova u domaćinstvima, susedstvima i između gradova. Zvuči odlično, a Tesla je baš tako nešto želeo da izvede.

Danas su naučnici blizu otkrivanja Teslinog rešenja za bežičnu struju. Jedna od tih osoba je Marin Soljačić iz Hrvatske. Ukoliko Soljačić i njegov tim uspeju da sprovedu bežični prenos struje, biće to novi proboj nauke koji će promeniti naš svet u velikoj meri, nadajmo se nabolje.

Možda će mladi hrvatski naučnik uspeti da uradi ono što je Tesla nameravao.

Inače, da li ste znali da su u Rusiji izgrađeni Teslini tornjevi koji mogu da skladište električnu energiju, iako moraju da je prenose putem kablova?

Oni se nalaze samo 40 kilometara od Moskve i jedini su takvi električni generatori na svetu, a njihova energija može da snabde čitavu Rusiju (doduše samo na 100 mikrosekundi).

Ovi tornjevi su nasleđe Sovjetskog saveza, koji je osamdesetih godina prošlog veka izgradio ove tornjeve radi različitih testova. Međutim, oni su jedini takvi tornjevi na svetu. Bilo bi dobro kada bi se Hrvat Marin Soljačić udružio sa naučnicima iz Rusije kako bi se napravio prvi pravi funkcionalni Teslin toranj.

Tornjevi u Rusiji trenutno ne funkcioništu zbog visokih troškova održavanja i uključuju se samo u specijalnim prilikama.

Ruske TV stanice navode da se svima koji stoje blizu tornjeva, kada se tornjevi uključe, digne kosa na glavi usled visokog statičkog elektriciteta.

Izgleda da samo Sloveni (u ovom slučaju Srbi, Hrvati i Rusi) mogu da promene našu civilizaciju nabolje.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here