Home POGLEDI TAJNI PROJEKAT AGARTA: NA SEVERNOM POLU JOŠ UVEK TRAGAJU ZA ULAZOM U...

TAJNI PROJEKAT AGARTA: NA SEVERNOM POLU JOŠ UVEK TRAGAJU ZA ULAZOM U UNUTRAŠNJOST ZEMLJE (VIDEO)

949
0
SHARE

Američki viceadmiral Ričard E. Bird (1888.–1957.) u februaru 1947., neposredno pre odlaska na putovanje preko severnog pola, najavio je: “Voleo bih da vidim zemlju iza pola. To područje je središte velike enigme”.

Prema nekim mišljenjima, veruje se da je tokom leta admiral Bird išao preko severnog pola, a preko radija je rekao da sneg nije bio sneg nego ogromno područje s planinama, šumama i vegetacijom, ogromna jezera i reke sa životinjama koje su izgledale kao mamuti.

Pre smrti, rekao je da je postojala zemlja iza pola koja je bila “začarani kontinent na nebu, stalna misterija Zemlje”.

Ta zemlja, prema drugim teorijama, bila je legendarni dom neverovatne, izgubljene civilizacije. Mogućnost da je Zemlja šuplja i da joj se može pristupiti preko severnog i južnog pola kao i da tajne civilizacije cvetaju unutar nje, podstakla je maštu ljudi decenijama.

Veruje se da geografska karta koji je sačinio kartograf Hajnrih C. Beran (1915.–1999.) prikazuje ulazak u unutrašnju Zemlju, Kraljevinu Agartu. Na toj karti može se videti antarktički kontinent bez njegovog debelog sloja leda.

Ali najintrigantniji detalj jeste prisustvo podvodnih prolaza koji se protežu preko čitavog

kontinenta pa se čini da se približavaju tačnoj lokaciji koja je identifikovana kao otvaranje prema šupljoj Zemlji ili “Unutrašnjoj Zemlji”.

Leonard Euler (1707.–1783.), matematički genije iz 18. veka, zaključio je da je Zemlja šuplja, da sadrži centralno sunce i da je naseljena. I Edmond Halej (1656.–1742.), otkrivač Halejeve komete, takođe je verovao da je Zemlja iznutra šuplja i da ima “tri sloja”.

Nedavno je otkrivena mapa Trećeg Rajha na kojoj je prikazano nekoliko tajnih prolaza koje su koristili nemački brodovi za pristup tajanstvenim podzemnim područjima, kao i kompletnu mapu obe hemisfere kao i misteriozno kraljevstvo Agarte.

U pismu koje je navodno napisao Karl Unger, jedan od članova posade nemačkog broda,

navodi se da su stigli do unutrašnjosti Zemlje i da nisu razmišljali o povratku.

Čini se da su sve te priče poduprte brojnim otkrićima, a nedavno su naučnici otkrili veliki okean vode unutar Zemljinog ogrtača i ističu da je reč o velikom vodenom “tankeru” koji bi triput mogao da napuni okeane na Zemlji.

Smatra se da je Antarktik ulaz u izgubljenu “Arijsku domovinu Tule”. U antičkoj Grčkoj verovalo se da je Tula udaljeno mesto koje se nalazilo izvan “granica poznatog sveta”.

Inače, 2001. Nacionalna agencija za geoprostorne obaveštajne službe SAD-a i Kancelarija za podršku aerogeofizičkim istraživanjima otkrili su postojanje magnetne anomalije za koju se veruje da se nalazi na istočnoj obali jezera Vostok na Antarktiku, a smatra se da je anomalija zapravo prouzrokovana veštačkom tvorevinom.

(Dnevno.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here