Home POGLEDI TAJNA UKLETOG RANČA I PROLAZAK U DRUGE DIMENZIJE

TAJNA UKLETOG RANČA I PROLAZAK U DRUGE DIMENZIJE

473
0
SHARE

Ljude je oduvek privlačila ideja otkrivanja novih svetova i prolaska u druge dimenzije.

Tajanstvena mesta i nezemaljski predeli oduvek su budili maštu ljudi i želju za saznanjem.

Tako je i hotelski magnat Robert Bigelou odavno u svetu poznat kao fanatik kosmičkih istraživanja.

Pre nekoliko godina obećao je nagradu od 50 miliona dolara onome ko napravi brod sa pet mesta koji će moći, kao nekakav svemirski taksi, da redovno vozi putnike između Zemlje i Meseca.

Njegov drugi ekscentrični projekat je – hotel u Zemljinoj orbiti. Hotel ‘Nautilus’ trebalo bi da svoja vrata za goste otvori u ovoj godini. U saradnji sa NASA, Bigelou je već otpremio u kosmos umanjenu kopiju hotela.

Svi priznaju da su zamisli ovog milionea potpuno izvodljive, mada deluju tako grandiozno. Ali, ovaj put poželeo je i nešto više, nešto što ne spada u domen lako ostvarivog – poželeo je da se poveže sa drugim svetom. A da bi ostvario taj naum, kupio je komad zemlje poznatiji kao ‘Pakleni Ranč’.

Priča o ranču datira iz 1994. godine kada je izvesni Teri Šerman kupio zapuštenu farmu u Juti, u SAD. Porodica još nije stigla ni da se useli, prevozili su nameštaj u svoj novi dom, kada im je prišao ogroman vuk. Bio je tako blizu da je do farmera dopirao njegov zadah. Teri je pucao na zver.

Vuk je ostao na mestu. A onda još dva metka … Životinja je ustuknula, ali nije bilo rana niti krvi. Tek posle šestog pogotka zver je odjurila. Dve nedelje kasnije, Gven, Šermanova supruga, ponovo je srela vuka – tako velikog, da su mu leđa dopirala do vrha prozora kola, a sa njim je bila životinja nalik na psa.

U proleće 1995. godine Šerman su počeli da primećuju zagonetne objekte. Gven je videla ogroman trougao, okružen svetlima, koji je nečujno lebdeo nad farmom.

A Teri je ugledao srebrnasti disk, koji je iščezao prema planinskom grebenu.

Svi članovi porodice desetine puta su posmatrali narandžaste krugove, koji su ‘nicali’ na zapadnoj strani nebeskog svoga uvek na jednom te istom mestu. Jedne večeri Teri je u, sada već uobičajenom krugu, ugledao nešto što mu se učinilo kao izlaz ‘na drugo nebo’. Kroz dvogled je jasno video plavo nebo – narandžasti krug izgledao je bukvalno kao prozor u svet u kojem je bio dan.

Zagonetne životinje nastavile su da se pojavljuju na ranču. Prolazeći farmom usled bela dana, Teri i Gven videli su omaleni, mišićavo stvorenje riđe boje kako napada konja. Šerman je prišao bliže i grabljivac je jednostavno iščezao na njegove oči.

Dokaz da je uopšte bio tu bili su tragovi kandži na konjskim nogama. Farmom su se šetkale raznobojne ptice, naravno, one koje ne pripadaju tom podnevlju, a bilo je i susreta sa mračnim stvorenjima, koja su podsećala na snežnog čoveka.

Kod farmerskih pasa razvila se paranoja. Po čitav dan sedeli su i stražarili. Jedne noći čak šest mačaka nekud je nestalo, a uskoro je počela da iščezava i stoka. Jedna krava jednostavno je ‘isparila’ sa livade, a Teri tvrdi da je bila nekako uzneta na nebo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here