Home POGLEDI TAJNA GENIJA: EVO KAKO JE NIKOLA TESLA PODMLAĐIVAO SVOJE TELO!

TAJNA GENIJA: EVO KAKO JE NIKOLA TESLA PODMLAĐIVAO SVOJE TELO!

1046
0
SHARE

O Nikoli Tesli kao naučniku i izumitelju puno toga je napisano i izrečeno.
Ali još je mnogo toga o njegovom životu i radu malo poznato. Na primer to da je Tesla poznavao tajne joge, kao i da je dobar deo života upražnjavao neke od joga vežbi.

Teslu danas neki nazivaju i korisnikom joge tokom modernog perioda nauke, zbog duhovnih sposobnosti koje su bile na nivou vrhunskih majstora joge, drevne nauke o telu, umu, svesti i duši. Posmatrano, na primer, kroz prizmu nauke o energetskim središtima tela ili čakrama, može se utvrditi da je Tesla ovladao i uravnotežio većinu od njih, odnosno da je dosegao visoke nivoe svesti.

Na svoj karakterističan način i pod drugim nazivom, primenjivao je vežbe joge (posebno koncentracije i meditacije) od rane mladosti i kroz njih uveliko sazreo u čoveka neslućenih umnih sposobnosti i izuzetnih moralnih vrlina.

Uz hrišćanstvo (pravoslavlje) iz kojeg je potekao, posebno se nadahnjivao učenjima hinduizma (tačnije nauke Vedante). To nije bila usputna, već trajna ljubav. Jednom od svojih najboljih prijatelja, novinaru Robertu Džonsonu, darovao je knjigu o hinduizmu.

Poznato je da se još 1893. godine u Čikagu, tokom Svetskog religijskog parlamenta, susreo sa Svamijem Vivekanandom, jednim od poznatih duhovnih učitelja iz Indije, koji je među prvima širio nauku joge u SAD-u.

Vivekananda je Teslu upoznao sa učenjem Veda, a Tesla ga je prihvatio kao prijatelja i učitelja. Vivekananda je bio oduševljen Teslinim naučnim radom, a Nikola Svamijevom duhovnošću.

Da je Nikola Tesla vežbao pranajamu, svedoči njegov prijatelj i pisac biografija Džon O’Nil u knjizi „Nenadmašni genije – život Nikole Tesle„, objavljenoj 1944. godine:

„Pronašao je da je celog svojeg života osećao neki neobičan doživljaj kada god bi duboko disao. Kada god bi duboko disao, obuzimalo ga je osećanje lakoće, kao da mu je telo izgubilo težinu i može leteti kroz vazduh samo snagom njegove volje. U detinjstvu nije spoznao da je u tom pogledu bio neobičan.

Ono osećanje zanesenosti koje je imao kad god bi duboko disao davalo mu je takav

osećaj lakoće da je uverio sebe da bi mu bilo lako da leti kroz vazduh samo ako bi mogao da izmisli neku mehaničku napravu koja bi ga odbacila i omogućila mu da savlada ono malo težine koja je, kako je mislio, još ostala u njegovom telu.

Dubokim disanjem on je pročišćavao svoja pluća, izbacujući nešto zaostalog ugljen dioksida koji čini hemijski „pepeo“ i dobrim je delom trom, i zamenjujući ga vazduhom koji sadrži mešavinu isto tako tromog azota i aktivnog kiseonika.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Pošto se kiseonik posle toga nalazi u većoj količini nego obično, odmah počinje da menja hemijsku ravnotežu u telu. Nadražaj na mozak proizvodi učinak koji se ne razlikuje mnogo od opijanja alkoholom. Pripadnici neke vrste verske sekte upotrebljavaju ovaj postupak da bi izazvali „tajne“ ili „duhovne“ doživljaje.

Ne treba zaboraviti da je odrastao u porodici predanih vernika (pravoslavni hršćani), premda je kasnije izjavljivao da veruje u Boga koji ne pripada nijednoj veroispovesti (u duhu učenja joge).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here