Home POGLEDI STRAVIČNA UPOZORENJA NAUČNIKA: GRADOVI U EVROPI BIĆE NEPREPOZNATLJIVI, VREME ĆE POSTATI JOŠ...

STRAVIČNA UPOZORENJA NAUČNIKA: GRADOVI U EVROPI BIĆE NEPREPOZNATLJIVI, VREME ĆE POSTATI JOŠ EKSTREMNIJE, A JEDNA PRESTONICA JE NAJUGROŽENIJA..!

741
0
SHARE

Naučnici univerziteta Njukasl upozoravju da će vreme u Evropi postati još ekstremnije, preneo je danas „Skaj njuz“.

U video prilogu na sajtu „Skaj njuza“ navodi se da naučnici sa univerziteta Njukasl prognoziraju da nas u narednim decenijama čeka veliki broj vrelih talasa, mnogo više suša, ali i velikih poplava.

Uz podsećanje da se Pariz nedavno borio sa velikim poplavama, navedeno je da to neće biti jedini evropski grad koji će se naći pod vodom, te prognozira da bi čak 85 odsto gradova u Engleskoj do 2051. moglo da bude poplavljeno, kao što je to bio Pariz.

Poplave bi mogle da zahvate i London, ali najugroženiji u budućnosti je Dablin.

Istovremeno, kažu naučnici, Atina, Rim, Prag i Stokholm biće pogođeni toplotnim talasima.

Suše će pogoditi Lisabon, Madrid, a sve to moglo bi da se dogodi, navodi „Skaj njuz“, zbog velikih klimatskih promena, a ukoliko se nešto drastično ne promeni, naučnici tvrde da bi neki evropski gradovi mogli da postanu neprepoznatljivi, a pojedini delovi Evrope mogli bi da ostanu bez osnovnih uslova za život.

Naučnici navode da ako smanjimo efekat gasova „staklene bašte“, posebno ugljendioksida, možemo smanjiti njihov uticaj na život u budućnosti, ali da svakako moramo da se pripremimo za njihov uticaj i da pripremimo gradove da budu otporniji na poplave i suše.

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here