Home POGLEDI STOJE IZNAD ZEMLJE I POSMATRAJU: NIKO NE ZNA KO SU I ODAKLE...

STOJE IZNAD ZEMLJE I POSMATRAJU: NIKO NE ZNA KO SU I ODAKLE SU DOŠLI

1814
0
SHARE

Priča o Crnom vitezu postaje naročito interesantna kada su radio operateri pokupili signal iz svemira iz pravca satelita. Naučnici u Norveškoj su pokupili LDE (zakasneli eho) signale

kada su eksperimentisali sa kratkotalasnim signalima 1928. godine, a svi su bili zapanjeni pošto se u to vreme nije znalo odakle LDE signali dopiru. Oni su odgovor dobili tek 1954. godine kada je objavljeno da izvesni satelit kruži oko Zemlje.

Teorija o svemirskom otpadu je takođe logična, pogotovo ako se uzme u obzir lansiranje Discoverer-a VIII (Corona). Corona je bila deo programa satelitskog praćenja i zaštite Vazduhoplovstva SAD u 1956. godini.

Discoverer VIII je lansiran 1959. godine i lansiranje je proteklo prilično dobro, ali je primarna misija, izbacivanje kapsule od 136 kg, bila neuspešna jer je kapsula zalutala van orbite. Mornarica je pokazala interesovanje za ove objekte i pratila je izvesna kućišta koja su se kretala na sličnoj orbiti kao i „Crni vitez“… sličnoj, ali ne i istoj.

Corona je bila tajni program CIA-e koji je podrazumevao satelite za strateško praćenje. To su u principu bili špijunski sateliti korišćeni za špijuniranje SSSR, Kine i drugih država 1959. godine.

Da li su onda fotografije „Crnog viteza“ zaista slike tog satelita? Najverovatnije ne, obzirom na to da se satelit nalazi u polarnoj orbiti, zbog čega bi bilo veoma teško fotografisati ga u svemiru.

Slike koje danas postoje su napravljene za vreme STS-88 misije Endeavor svemirskog šatla. Ova misija se odvijala u poluekvatorijalnoj orbiti, slično Međunarodnoj svemirskoj stanici, što znači da bi Crni vitez, koji se kreće u polarnoj orbiti, proleteo toliko brzo da ne bi mogao ni da se vidi, a kamoli da se uslika.

ghshj

Dakle, slike koje postoje najverovatnije nisu slike Crnog viteza. Usled toga možemo doći do zaključka da Crni vitez ili ne postoji ili postoji, ali nema njegovih fotografija.

Ne samo da bi za fotografisanje Crnog viteza bilo potrebno poslati vozilo u polarnu orbitu, već bi bila potrebna određena stručnost za fotografisanje tog objekta.

Nedavno su NLO stručnjaci ustvrdili da je NASA-in špijunski avion, X-37, koji se nedavno vratio sa misije, bio dovoljno blizu Crnog viteza da je mogao dobro da ga uoči.

Crni vitez je možda još uvek tamo negde, ali ne postoje slike koje to mogu da dokažu. Zapravo, 3. septembra 1960. godine, sedam meseci nakon prvog uočavanja satelita, napravljena je fotografija Crnog viteza koja je i dan-danas misterija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here