Home POGLEDI STOJE IZNAD ZEMLJE I POSMATRAJU: NIKO NE ZNA KO SU I ODAKLE...

STOJE IZNAD ZEMLJE I POSMATRAJU: NIKO NE ZNA KO SU I ODAKLE SU DOŠLI

1865
0
SHARE

Da li ste se ikada pitali šta je Satelit Crni vitez? Mnogi od nas su samo čuli priče o njemu. NLO stručnjaci tvrde da je to vanzemaljski satelit koji orbitira oko Zemlje već preko 50 godina.

Priča se da je još Tesla presreo radio signale ovog misterioznog objekta. Ali da li neko poseduje logično objašnjenje kakav je objekat u pitanju? Postoji nekoliko teorija.

Jedni kažu da je u pitanju svemirski otpad, drugi kažu da je to ruski ili kineski špijunski satelit, treći kažu da su to raketna kućišta ili da je u pitanju vanzemaljski satelit. Odaberite šta vam zvuči najsmislenije.

Skeptici veruju da je „Crni vitez“ u stvari samo svemirski otpad, koji najverovatnije potiče od nekih svemirskih aktivnosti i da od njega ne dopire nikakav radio signal.

Mogućnost da je u pitanju vanzemaljski objekat se pojavila 1954. godine, kad su dve novinske agencije napisale nekoliko priča o dva satelita koji orbitiraju oko naše planete. Međutim, u to vreme još uvek nije bio lansiran nijedan satelit sa Zemlje. To znači da su lansirani odnekud sa strane.

Ono što je još zanimljivije jeste poreklo izvora informacija za novinske članke iz 1954. godine. Priča se da su informacije potekle od autora Donalda Kihoa, koji je bio član američkih marinaca i istraživač NLO-a. Danas mnogi veruju da su ti novinski članci bili laži osmišljene radi veće prodaje štampe.

Sve je počelo kada su novinske agencije objavile članke u kojima su navele da nešto orbitira oko Zemlje, ali da to nešto ne pripada ni SAD ni Rusiji.

Objekat, koji je dobio naziv „Crni vitez“, pojavio se na radaru američke mornatice, koji je dizajniran da locira „špijunske satelite“. Orbita ovog objekta je bila ekscentrična i niko nije mogao da objasni njegovo poreklo.

Prema izveštajima, satelit Crni vitez je  orbitirao oko planete Zemlje na 79 stepeni od ekvatora, praveći orbitu svakih 104,5 minuta, na apogeju od 1,728 km i perigeju od 216 km, što je prilično misteriozno.

Stvari su postale prilično interesantne nekoliko godina kasnije kada se Crni vitez po prvi put pojavio na radaru. Gordon Kuper je 1963. godine u svemirskoj letelicu Mercury 9 naveo da je uočio neidentifikovani objekat u daljini, koji je emitovao zelenkasto svetlo.

Izveštaj astronauta je potvrđen na Zemlji uz pomoć nekoliko radara i nekoliko stotina svedoka koji su takođe videli objekat. Prema zvaničnim izveštajima, „oprema na Mercury

9 je imala izvesnih tehničkih poteškoća zboh kojih je elektronika počela da otkazuje, a zbog čega je Kuper udahnuo previše CO2 i doživeo halucinacije“. Kasnije je Kuper priznao da zapravo ništa nije video tokom svog leta i da su priču izmislili NLO entuzijasti.

Kuper je poznat po svojim viđenjima NLO-a, prijavivši nekoliko njih u toku svojih misija. Zato je neobična tvrdnja da bi on izmislio priču čisto radi zabave. Kuper je takođe priložio transkript tokom misije Mercury 9 kako bi dokazao da takva tvrdnja nije iskazana. Dobro, ako Kuper nije video Crnog viteza, šta je sa onim silnim ljudima koji su ga videli na radaru?

Izgleda da ime „Crni vitez“ nije tako retko. Velika Britanija je lansirala preko dvadeset raketa u programu Crni vitez, čija je svrha bila da se testiraju izvesna vozila, ali nikakva „vozila“ nisu poslata u svemir u okviru tog programa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here