Home POGLEDI ŠOKANTNE TVRDNJE NAUČNIKA: NUKLEARNE EKSPLOZIJE U DALEKOJ PROŠLOSTI, NAFTA POSTALA OD NESTALIH...

ŠOKANTNE TVRDNJE NAUČNIKA: NUKLEARNE EKSPLOZIJE U DALEKOJ PROŠLOSTI, NAFTA POSTALA OD NESTALIH CIVILIZACIJA

1084
0
SHARE

Zlatno doba skepticizma i sajentizma

„Neverovatne tvrdnje zahtevaju neverovatne dokaze“ – Karl Sagan.

Postomoderno doba je zlatno doba skepticizma, relativizma, materijalizma, prezentizma, opskuritatizma i sajentizma.

Stoga, neverovatne tvrdnje ne dospevaju u javnost, ne zbog nedostatka dokaza, već zbog predefinisanog, pristrasnog filozofskog stava o modernom dobu. Posledično, tvrdnje ostaju u oblasti pseudonauke.

Međutim, koliko mi zapravo znamo o Zemlji? Mnogo toga uzimamo zdravo za gotovo, verujući da znamo mnogo toga, iako ne poznajemo dovoljno čak ni sebe same. Odsustvo dokaza nije dokaz o odsustvu.

Čuveni hemičar dr Melvin Kuk zaključio je da su podzemne zalihe nafte u Zemlji nastale kao rezultat iznenadnog i brzog zakopavanja organskog materijala pre samo nekoliko

hiljada godina. Da li je moguće da su podzemne zalihe nafte zapravo praistorijski gradovi koji su se pretvorili u naftu usled nagle sedimentacije i visokog pritiska?

Novi načini razmišljanja

Govoreći o konkretnim dokazima, šta je sa najvišom građevinom na svetu koja predstavlja jedno od najvećih čuda drevne istorije?

Velika Keopsova piramida u tišini govori mnogo glasnije nego brojni skeptici. Ona je okrenuta ka geodetskom severu, a njena lokacija predstavlja centar Zemljine mase.

Ovakva preciznost zahteva detaljno poznavanje Zemljine geografije, što baš i ne deluje svojstveno za drevni Egipat.

Takođe, inženjeri i naučnici su potvrdili da čak ni sa trenutnom sofisticiranom tehnologijom ne može ponovo da se napravi građevina poput Keopsove piramide.

Inženjer Markus Šulte je takođe naveo da bi izgradnja Velike piramide koštala oko 35 milijardi dolara. Zašto uložiti toliki novac u ogromnu građevinu koja ne donosi nikakav profit i koju je nemoguće naseliti? Zašto je ona uopšte prvobitno izgrađena?

Nauka i tehnologija menjaju naša očekivanja u budućnosti. Dovoljno je da uporedite naučno-fantastične filmove iz pedesetih godina i današnje filmove da biste primetili kako se naši stavovi o budućnosti vremenom menjaju.

Ipak, i pored toga, još uvek ne primećujemo da napredovanje nauke i tehnologije menja i naše stavove o prošlosti, kada se uzmu u obzir moderne tehnike i procesi istraživanja činjenica.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here