Home POGLEDI SNIMAK KOJI ĆE VAS NAJEŽITI- NE SLUTI NA DOBRO: IKONE PLAČU U...

SNIMAK KOJI ĆE VAS NAJEŽITI- NE SLUTI NA DOBRO: IKONE PLAČU U SRPSKIM MANASTIRIMA I CRKVAMA! (VIDEO)

749
0
SHARE

Slučajevi mirotočenja, čak i krvotočenja ikona zabeleženi su više puta širom sveta. Iako se najčešće dešavaju u crkvama, nije retkost da ikone zamirotoče i u domovima hrišćana.

Svaki takav slučaj pobuđuje posebnu pažnju, a u narodu se veruje da to nikako nije dobar znak. U pravoslavnoj i katoličkoj tradiciji fenomen krvavih suza na svetim ikonama Bogorodice je znak “odozgo”.

Suze se pojave kad vernike treba upozoriti na pokajanje i jačanje vere. Međutim, one su znak samo onima koji veruju i prihvataju pojavu kao znak unutar vere.

Na Jutjubu se pojavio i snimak suza oca Tadeja, koje su se pojavile 1. maja 2013. godine.

Sličan slučaj u Srbiji zabeležen je u kragujevačkoj crkvi Svetog Save, kada se razvilo najviše polemike oko suze koje su potekle iz očiju Isusa Hrista.

Tekle su tri dana, sve do praznika Usekovanja glave svetog Jovana Krstitelja. Ponovilo se to još jednom kasnije, ali tada na jedan dan.

Protojerej stavrofor Života Marković, starešina hrama, tada je rekao kako je prvo pomislio da je neko poprskao vodom Isusa.

„Hteo sam da se uverim da to jesu suze, pa sam prstom presekao mlaz koji je tekao sve do nogu Isusa. Međutim, suze su nastavile da teku i, što je još čudnije, išle su samo do

Hristovih nogu. I tu nestajale. Ne prestajem da mislim o ovome i zašto se to desilo. U Svetom pismu, na nekoliko mesta, pominje se kako Gospod plače.

Uvek je plakao zbog naših grehova, a plakao je i nad svojim prijateljem, vaskrslim Lazarom, dok je još ležao u grobu.

Mislim da je ovo opomena za sve nas, i sveštenike i vernike, da se zapitamo da li smo vernici samo na rečima ili i na delu. S druge strane, mislim da je ovo i milost božja što je rešio da nas opomene“, naveo je tada starešina hrama.

Naučnici taj neobični fenomen tretiraju kao fizičku pojavu koja nastaje zbog kondenzacije vlage. Ali, niko još nije objasnio zašto suze baš oči.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here