Home POGLEDI SKRIVENA ISTORIJA: HITLER JE TRAGAO ZA PREŽIVELIMA SA ATLANTIDE – CILJ ZAMENA...

SKRIVENA ISTORIJA: HITLER JE TRAGAO ZA PREŽIVELIMA SA ATLANTIDE – CILJ ZAMENA HRIŠĆANSTVA NOVOM RELIGIJOM (VIDEO)

931
0
SHARE

Bizarne dokumentarne tvrdnje kažu da se arheološka misija nacista za pronalaženje Atlantide i Svetog Grala kasnije koristila za formiranje nove religije koja bi zamenila hrišćanstvo u Trećem Rajhu.

Legendarna nacistička opsesija Svetim Gralom bila je zasnovana na stvarnim događajima. Dokumentarni film Amazon Prime-a “Nacističko traganje za svetim gralom” otkriva kako je Heinrih Himler, vođa SS-a, prisustvovao prezentaciji u Berlinu u tridesetima, kada je saznao za čudnu teoriju od arheologa. Dokumentarac iz 2013. otkriva da je ovaj arheolog “tvrdio da zna lokaciju mitskog grada Atlantide”

Mit o Atlantidi tvrdi da je tamo živela viša rasa pre nego što je ostrvski raj potopljen.

Međutim, Himler je verovao u teoriju da je šačica preživelih pobegla i lutala dalekim delovima Zemlje, krojeći put svoje civilizacije.

Sve to je nastalo u okviru šireg ideološkog cilja – metaforički sveti gral – želje da se u istoriju upiše drevna civilizacija od koje su nacisti verovali da potiču.

Kristofer Hejl, autor “Himlerovog krstaškog rata” i saradnik na filmu kaže: “Himler je imao širok spektar onoga što bismo sada nazvali Nev Age, ili čisti interesi”.

Himler je 1935. osnovao organizaciju pod nazivom Ahnenerbe („Nasleđe predaka“) čiji je cilj bio otkrivanje „novih dokaza o postignućima i delima germanskih predaka koristeći precizne naučne metode“.

Tokom naredne decenije Himler je vodio nejasan projekat koji je bio posvećen ovoj neobičnoj teoriji.

On je ovlastio jedinicu koja se sastojala od arheologa i naučnika, koji su proučavali globus tražeći dokaz o izgubljenim Arijcima Atlantide.

Niko nikada nije otkrio nikakve hramove, pisma ili artefakte koji bi dokazali postojanje te drevne civilizacije, ali on je verovao da, ako nacisti pronađu dokaze koje traže, mogu uspostaviti svoju vlastitu religiju koja će zameniti hrišćanstvo.

Dokumentarni film tvrdi da su među mnogim ekspedicionim izveštajima bili detalji o jednoj od „Himlerovih najčudnijih opsesija“.

Hejl je objasnio da je Himler “prezirao hrišćanstvo” i da je smatrao da je religija “oslabila ljude”.

On je rekao: “Prema Himleru, hrišćanstvo je u suštini bilo jevrejsko.”

„Himler je želeo da nastavi dalje sa novom religijom, uključujući poštovanje sunca i stare bogove”, navodi narator i dodaje:

“Hteo je da SS postane neka vrsta kulta ili arijske aristokratije.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here