Home POGLEDI SEDAM NAJKRVOLOČNIJIH SERIJSKIH UBICA BIVŠE JUGOSLAVIJE

SEDAM NAJKRVOLOČNIJIH SERIJSKIH UBICA BIVŠE JUGOSLAVIJE

745
0
SHARE

Mitar Sekulić – Seksualni manijak

Godine 1948. u beogradskom nedovršenom paviljonu u Cvijićevoj ulici pronađen je leš 30-godišnje Milene Petrović, a godinu dana kasnije na Zvezdari je pronađeno telo 17-godišnje Jele Đukić.

Njihov napadač Mitar Sekulić prvo ih je silovao, a potom zadavio. Ubica je odneo sve njihove stvari, a jedino što je ostavio je primerak lista „Borba“.

Mitar je nastavio da napada žene, ali prvu prijavu beogradska policija dobila je tek 1950. godine kada ga je prijavila Marija Mitrović koju je Mitar silovao, ali nije uspeo da je ubije. U narednih godinu dana još desetak žena je ispričalo istu priču, a 1951. godine Mitar je uhvaćen u zasedi na železničkoj stanici.

Dragan Marković – Ubica žena

Dragan je završio u zatvoru zbog krađe, razbojništva i nasilnog ponašanja i tada mu se zapravo prvi put pojavila želja za ubistvom.

Po izlasku iz KPD Kruševac 1948. godine, Marković više nije mogao da se kontroliše. Prvi put je ubio 60-godišnju Milojku Krasavčić i nakon toga je pobegao u Rijeku na par dana. Kada se vratio, shvatio je da niko ne zna za ubistvo.

Par meseci kasnije, nedaleko od svoje kuće u selu Straža kod Loznice ubio je Natašu Miletić jer mu se ona prva našla na putu 1948.

Razlozi mogu biti različiti, ali kada je reč o bivšoj Jugoslaviji uglavnom se radilo o dobro proračunatim ličnostima s problematičnom životnom pozadinom, prenosi portal Telegram.hr.

(blic.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here