Home POGLEDI RUSI KRIJU DA SU METEORIT UNIŠTILI NEPOZNATIM SISTEMOM U “OPERACIJI TVRĐAVA”

RUSI KRIJU DA SU METEORIT UNIŠTILI NEPOZNATIM SISTEMOM U “OPERACIJI TVRĐAVA”

610
0
SHARE

Jedinice vojske pronašle su tri mesta udara meteorita, od kojih su dva u blizini Čebarkulskog jezera, zapadno od Čeljabinska. Treća lokacija je pronađena nekih 80 kilometara severozapadno, u blizini grada Zlatousta. Jedan od fragmenata, koji je udario blizu Čebarkula, je ostavio krater obima šest metara.

Amaterski video snimci otkrili su ogromno belo svetlo i oblak koji se prelivao preko neba, pre nego što je eksplodirao sa još svetlijim bljeskom i “zaglušujućim udarom”, kako su ga ruski posmatrači nazvali.

Policija u regionu Čeljabinsk je, kako se izveštava, pod uzbunom i aktivirana je ” Operacija Tvrđava” u cilju zaštite vitalne infrastrukture.

Neki smatraju da je došlo do rušenja NLO-a, dok su drugi izjavili da se osetilo kao zemljotres, da su se njihove zgrade tresle, prozori razbili i odleteli iz okvira, a treći da je zvučalo kao avion ili sudar.

Eksplozija se dogodila oko 9:20 (rusko lokalno vreme).

Nacionalna svemirska agencija Roscosmos rekla je da naučnici veruju da je meteorit ušao u atmosferu, gde je izgoreo i raspao se na fragmente, navodi RIA Novosti.

Ono što niko nije hteo da objavi je činjenica da su Rusi prikrili uništenje meteorita sistemom koji poseduju, te da bi šteta bila ogromna da nisu delovali i uništili meteorit.

Rusi kriju da su upotrebili ovaj sistem kako bi otežali situaciju Pentagonu a Sjedinjene Države ćute jer ne žele da priznaju da oni taj sistem nemaju.

Svemirske stanice širom sveta mogu da predvide tačno vreme i lokaciju letenja asteroida, ali nisu imali pojma o mogućim padovima meteora na zemlju? Shvatate li da su jedine  fotografije i snimci koji su dostupni na internetu snimani od strane običnih ljudi putem mobilnih telefona?

Kako su ruski mediji preneli događaj?

„Lokalni list Znak je objavio da je meteorit presrela jedinica za protivazdušnu odbranu u naselju Uržumka u blizini Čeljabinska. Citirajući izvor iz vojske, napisao je da je raketa raznela meteorit na komade na nadmorskoj visini od 20 kilometara.

Novinska agencija Regnum citirala je vojni izvor koji je tvrdio da trag kondenzacije pare meteorita govori o činjenici da je vazdušna odbrana presrela meteorit.

Svedoci su rekli da je eksplozija bila tako glasna da se činilo da je u isto vreme nastupio zemljotres i grmljavina i da su ogromni tragovi dima prešli preko neba. Drugi su rekli da su videli kako na zemlju padaju objekti koji gore. “

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here