Home POGLEDI PROROČANSTVO SA SVETE GORE (OBJAVLJENO 2016-te): VELIKA NESREĆA DOLAZI, EVROPA ĆE GORETI,...

PROROČANSTVO SA SVETE GORE (OBJAVLJENO 2016-te): VELIKA NESREĆA DOLAZI, EVROPA ĆE GORETI, KONAČAN OBRAČUN POČINJE

2128
0
SHARE

Zanimljivo proročanstvo obvjavljeno je navodno prošle godine na Svetoj Gori u knjižici nepoznatog autora, pod naslovom “Nadolazeće nesreće”, koje upozorava na velike sukobe koji u budućnosti čekaju Evropu i svet.

Sam naslov dovoljno govori. Ali, mnogi su već ocenili: ni kraćeg teksta – ni više povoda za razgovore, sporenja i osporavanja. Autor teksta se ne zna, a nije jasno ni sa kojim od svetogorskih staraca i monaha je razgovarao.

Ovo je jedan od apokaliptičnih tekstova u duhu hrišćanske tradicije kombinovan sa elementima onoga što su u srpski javni prostor unela Tarabićeva proricanja.

U svakom slučaju, i sam skriveni autor – ne bez razloga – upozorava „Braćo, treba da budemo oprezni…“.

Dakle: čitajte sa kritičkom distancom.

Evo teksta „Nadolazećih nesreća“:

„Na nesreću, sledećih nekoliko nedelja biće početak poslednjih događaja pre kraja sveta. Od prošle godine pokušavao sam na razne načine da informišem prijatelje, rođake i poznanike o predstojećim nesrećama.

Svi oni primili su moje reči s nepoverenjem i smatrali me za ludog. Oni nisu hteli ništa da saznaju. To je i razumljivo – čovek koji je daleko od Boga nikada ne želi da čuje loše novosti.

Takav čovek više voli spletkarenja, ćaskanja o fudbalu, o ženama, o bilo čemu, samo ne o događajima koje Bog pošalje.

Nažalost, ti događaji biće istovremeno njihova kazna. Kada sam o tome popričao sa jednim pravednim starcem on mi je zapovedio da odmah prestanem da obaveštavam ljude“, piše na početku teksta.

„Braćo moja, kad sam posetio tog starca počeo sam da govorim o predstojećim događajima. On je shvatio moje namere i rekao da mi to saznanje neće doneti nikakvu duhovnu korist – ja ću samo utoliti grešnu čovekovu radoznalost. Odlazeći od starca sav sam se tresao. Ako se i pola tih događaja stvarno desi, onda može samo jedno da se kaže – TO JE UŽAS!!!

Danas ili sutra, kad se priberem, obećavam da ću vam reći sve što mi je starac rekao i šta mi je dozvolio da napišem da ne bih uplašio narod i izazvao talas defetističkih raspoloženja. (Ne brinite, Grčkoj se neće desiti ništa loše, njene teritorije neće biti osvojene). Ali, to će biti tragedija i kazna za njene maloverne stanovnike, a ne za zemlju.

Sve o čemu su pisali Sveti oci naše Crkve desiće se tako do poslednjeg detalja. Starac je rekao da je bio zadivljen kada je u mladosti pročitao proročanstva Sv. Kozme Etolskog. Počeo je da moli Boga (tada još ne shvatajući svu ozbiljnost molitve) da mu otkrije kada će se desiti predskazani događaji.

Međutim, nakon što je posetio Atos i razgovarao sa jednim starcem shvatio je svoju grešku. Samo Gospod odlučuje ko je dostojan milosti otkrovenja. I, jednom uveče kada se starac molio (to je bilo na dan kada su Turci ubili Kiprane Solomosa i Isaka) pred njegovim unutrašnjim pogledom kao filmska traka počeli su da se razvijaju predstojeći događaji.

(Ja sam, braćo, siguran da je na tom mestu starac sakrio od mene nešto neprijatno).

Proročanstva nekog g-na Georgija (Đorđa) o sedam ratova, koja je zapisao i širio jedan od braće, pokazala su se istinitim.Svaki od ratova biće suroviji od prethodnog.

U svaki od ratova biće uključivano sve više država i tako će rat zahvatati sve više prostranstva zemljine kugle. Između ratova biće i perioda mira. Stanovništvo država uvučenih u rat moliće Boga za pomoć, ali njihove molitve neće biti uslišene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here