Home POGLEDI PRONAĐENI OTISCI ŠAKA STARI 8.000 GODINA KOJI NISU LJUDSKI!

PRONAĐENI OTISCI ŠAKA STARI 8.000 GODINA KOJI NISU LJUDSKI!

892
0
SHARE

Istraživači su došli do zaključka da misteriozni otisci šaka koji su pronađeni u pustinji blizu jugozapadne granice Egipta sa Libijom 2002. godine ne pripadaju ljudima.

Otisci su pronađeni u pećini Vadi Sura II, poznatoj i kao „Pećina zveri“, u kojoj ima ukupno oko 5.000 slika naslikanih ili urezanih u kamen pre više od 8.000 godina.

Najnovija studija ukazuje da su otisci šaka na koje su naišli istraživači u egipatskoj pećini isuviše mali i da imaju isuviše duge prste da bi bili ljudski.

Prema novoj teoriji, moguće je da su drevni lovci napravili otiske uz pomoć guštera, mada nije najjasnije zašto su to radili.

Mnogi se ne slažu sa novom teorijom, ukazujući na to da je istina mnogo misterioznija nego što želimo da poverujemo.

Istraživači su prvo pomislili da su neobični otisci u kamenu pripadali bebama, ali najnovije istraživanje je pokazalo da su otisci zaista pripadali gušterima.

Antropolog Emanuel Onore iz MekDonald instituta za arheološka istraživanja, rekla je da je bila zapanjena kada je videla oblik malenih otisaka koji na prvi pogled izgledaju kao šake bebe.

Ona je rekla da su otisci manji čak i od šaka bebe, ali i da su prsti isuviše dugački.

Da bi shvatila kome ili čemu pripadaju otisci iz pećine, Onore je napravila poređenje otisaka šaka iz pećine i otisaka šaka novorođenih beba, uključujući i bebe rođene pre vremena.

Rezultati su jasno pokazali da se otisci iz pećine ne poklapaju ni sa jednim ljudskim otiskom, a Onore je zaključila da postoji „ekstremno mala mogućnost“ da otisci iz pećine pripadaju ljudima.

vbdfdfdf2 otisci sake

Neki istraživači veruju da su misteriozne otiske napravili lovci koji su koristili noge pustinjskih guštera ili krokodila da bi napravile te tragove.

Ipak, niko i dalje nije dao objašnjenje zašto bi ljudi pre 8.000 godina ostavljali tragove nogu guštera na zidovima pećine.

Mnogi istraživači veruju da takva teorija nema smisla.

Onore je rekla: „Za nas istraživače je teško da tumačimo te slike jer je to kultura koja je potpuno drugačija od naše“.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here