Home POGLEDI PRIČA O TESLI I NJEGOVOM KONTAKTU SA VANZEMALJCIMA

PRIČA O TESLI I NJEGOVOM KONTAKTU SA VANZEMALJCIMA

752
0
SHARE

Nikola Tesla je postavio naučne temelje za mnoge izume od radija do dronova koje danas koriste mnoge naučne agencije širom sveta, uključujući i NASA-u.

Ipak, on je najviše od svega želeo da svetu pruži besplatnu energiju.

„Postoji razlika između napretka i tehnologije. Čovečanstvo ima koristi od napretka, ali ne mora imati koristi od tehnologije“ – Nikola Tesla.

Nikola Tesla je genije koji je nedvosmisleno bio ispred svog vremena, ali ne znaju svi da je on čak ostvario kontakt sa vanzemaljcima.

Kada je imao 28 godina, Nikola Tesla se preselio u SAD i počeo da radi za Tomasa Edisona. Edison i Tesla su ubrzo postali rivali sa različitim idejama. Edison je eksperimentisao sa jednosmernom, a Tesla sa naizmeničnom strujom i takmičili su se za pravo da koriste energiju Nijagarnih vodopada.

Međutim, Teslini izumi sežu daleko van struje. On je napravio bežičnu radio komunikaciju, turbinske motore, preteče helikoptera (za koje je ipak najzaslužniji Da Vinči), fluorescentno i neonsko svetlo, torpeda, ali i mnoge druge izume. U trenutku kada je umro, Tesla je bio vlasnik preko 700 patenata.

Pored svega toga, Tesla je čvrsto verovao da nismo sami u univerzumu.

U intervjuu koji je dao za Time u 75. godini, Tesla je rekao:

„Mislim da ništa nije važnije od međuplanetarne komunikacije. Ona će se sigurno pojaviti jednog dana, a činjenica da postoje druga bića u univerzumu će znatno uticati na

čovečanstvo i formirati osnove univerzalnog bratstva koje će trajati onoliko dugo koliko i samo čovečanstvo“.

Tesla je bio prilično ubeđen da vanzemaljski život postoji negde u univerzumu.

Zapravo, mnogi ljudi ne znaju da je Nikola Tesla 1900. godine, dok je radio u svojoj čuvenoj laboratoriji u Kolorado Springsu, izjavio da je presreo signale vanzemaljaca.

Uprkos činjenici da je naučna zajednica verovala da je Tesla poludeo, radio signali su bili nešto nepoznato ikome drugom osim Tesli, što dovodi do zaključka da je Tesla bio prilično neshvaćen za života.

Jedna od verovatno najvažnijih tema koju treba pomenuti kada se govori o Tesli i vanzemaljcima jeste čuveni satelit Crni vitez kog su istraživači pronašli tek oko 1932. godine.

Zanimljivo je to da je Tesla tvrdio da ga je uočio 1899. godine dok je radio u svojoj laboratoriji, začuvši misteriozni ritmične zvuke na svom radio prijemniku.

Nikola Tesla je jednom prilikom napisao:

„Nikad neću zaboraviti taj osećaj kada sam shvatio da sam verovatno uočio nešto od neprocenjive važnosti za čovečanstvo. Osećao sam se kao da prisustvujem rađanju novog znanja ili otkrivanju velike istine. Čak i sada se ponekad sećam tog uređaja kao da stoji preda mnom.

Moja prva zapažanja su me uplašila jer je bilo prisutno nešto misteriozno, da ne kažem natprirodno, usred moje laboratorije u pola noći. U tom trenutku još uvek nisam bio svestan da je u pitanju signal potekao od nekog inteligentnog bića.

Promene koje sam zabeležio su se dešavale periodično i uz neverovatno nizanje brojeva koje u to vreme nije delovalo kao da ima racionalan uzrok. Naravno, bio sam upoznat sa električnim smetnjama koje su izazivali Sunce, Aurora Borealis i zemaljske struje i bio sam siguran da promene nije izazvao nijedan od tih faktora.

Priroda mojih eksperimenata isključila je mogućnost da promene izazivaju neke druge atmosferske smetnje kao što su neki naveli. Tek neko vreme kasnije mi je palo na pamet da su signali došli od nekog inteligentnog bića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here