Home POGLEDI OVO NIKO NA SVETU NE MOŽE DA OBJASNI: NUKLEARNI REAKTOR STAR 1,8...

OVO NIKO NA SVETU NE MOŽE DA OBJASNI: NUKLEARNI REAKTOR STAR 1,8 MILIJARDI GODINA, MAPA ANTARKTIKA PRE POJAVE LEDA, MOST IZMEĐU INDIJE I ŠRI LANKE STAR MILION GODINA.. (FOTO)

1180
0
SHARE

„Stub je napravljen bar 400 godina pre nego što je najveća poznata livnica mogla da ga napravi“, rekao je Džon Roulet u svom radu o drevnim civilizacijama.

india Delhi

Vikinški mač Ulfberht

Arheolozi su bili zapanjeni kada su pronašli vikinški mač Ulfberht, koji potiče iz perioda od 800. do 1000. godine nove ere. Oni ne mogu da shvate da je takav mač mogao biti napravljen tehnologijom koja je razvijena tek 800 godina kasnije.

Sadržaj ugljenika u ovom maču je skoro tri puta veći nego u drugim mačevima iz tog vremena, a nečistoće su uklonjene do te mere da je ruda gvožđa morala biti ugrejana na najmanje 1.650°C.

Moderni kovač, Ričard Furer iz Viskonsina, uspeo je da skuje mač sličnog kvaliteta pomoću tehnologije koja je mogla postojati u Srednjem veku. On je rekao da je to bila najsloženija stvar koju je ikada napravio i da je koristio metode za koje se ne veruje da su bile dostupne ljudima iz tog perioda.

Ulfberht mac

Čekić star 100 miliona godina

U Londonu u Teksasu je 1934. godine pronađen čekić u kamenu. Navodi se da je kamen oko čekića star više od 100 miliona godina.

Skeptici kažu da kamen možda sadrži materijal star više od 100 miliona godina, ali da to ne znači da je i kamen oko čekića formiran tako davno.

Navodi se da mase stvrdnutih minerala mogu da se formiraju veoma brzo i da postoje artefakti iz 20. veka oko kojih je formiran krečnjak.

Karl Bou, koji poseduje artefakt, rekao je da se drvena drška pretvorila u ugalj, kao i da je metalni deo čudnog sastava. Kritičari insistiraju na tome da se sprovedu dodatna nezavisna testiranja.

hammer2b

Praistorijsko gradilište

Radnici u kamenolomu blizu Eks-an-Provansa u Francuskoj, pronašli su u 18. veku alate skamenjene u krečnjaku oko 15 metara pod zemljom.

Drveni delovi alata su se pretvorili u ahat, a navodi se da su na istom tom mestu nekada davno radili ljudi, koristeći te alate.

Ipak, ponovo se napominje da krečnjak može da se formira relativno brzo.

Most star milion godina

Prema drevnoj indijskog legandi, kralj Rama je napravio most između Indije i Šri Lanke pre više od milion godina. Ostaci tog mosta su uočeni na satelitskim fotografijama, mada mnogi kažu da su u pitanju prirodne formacije.

Dr Badrinarajanan, bivši direktor Geološkog zavoda Indije, proučavao je uzorke mosta. On je utvrdio da je na pomorski sloj peska postavljeno kamenje veštačkim putem.

Geolozi još uvek nisu došli do prirodnog objašnjenja, a nemoguće je utvrditi i koliko je zaista star most.

most-indija-sri-lanka

Osigurač star 500.000 godina

Troje ljudi je 1961. godine tragalo za geodama za svoj dragulj u prodavnici suvernira u Olanči u Kaliforniji, a zatim su naišli na nešto što je ličilo na osigurač, urezan u geodu. Virdžinija Meksi, jedna od njih troje, rekla je u to vreme da je geolog ispitao fosile oko uređaja i utvrdio da je uređaj star najmanje 500.000 godina.

Geolog nije imenovan, a nepoznato je gde se trenutno nalazi artefakt.

Praistorijski zid kod Bahama

Zid od velikih masivnih blokova kamena je pronađen nedaleko od obale Bahama 1968. godine. Arheolog Vilijam Donato je sproveo nekoliko ronilačkih ekspedicija kako bi istražio zid, postavivši hipotezu da je čovek napravio ovu građevinu pre oko 12.000-19.000 godina kako bi zaštitio naselje od talasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here