Home POGLEDI OBJAŠNJENA MISTERIOZNA SMRT ČUVENOG SRPSKOG SLIKARA U POLICIJSKOJ STANICI: TAPIJA JE UBIO...

OBJAŠNJENA MISTERIOZNA SMRT ČUVENOG SRPSKOG SLIKARA U POLICIJSKOJ STANICI: TAPIJA JE UBIO LEGIJA ZBOG 5 MILIONA EVRA

908
0
SHARE

Zvanična verzija smrti Dragana Maleševića je da je umro prilikom saslušanja u policiji 29. oktobra 2002. godine, gde je saslušavan zbog veza sa kriminalnom grupom Željka Maksimovića Make

Nebojša Tubić Žabac tvrdi da je Milorad Ulemek Legija ubio slikara Dragana Maleševića tapija zbog izmišljenih 5 milona maraka.

– Neko je “napalio” Legiju i još jednog njegovog da Malešević kod sebe 5. miliona evra koji su “oprani” a da još toliko ima falš koje je sam napravio. Oni su hteli da mu uzmu novac, a čovek nije imao pojma o čemu se radi, niti je imao šta da im kaže – navodi Žabac.

On dodaje da Legija nije odustajao već je nastavio da Maleševića maltretira, tuče i bije, u želji da brzo dođe do dobrog plena, ne znajući da je Malešević i ranije imao problema sa srcem.

– Maltretirali su ga, tukli, tukli su ga lopatom i koristili nekakve kese. Kako je Malešević imao slabo srce ono mu je stalo, umro je bez veze, na glup način. A pojma nije imao o čemu se radi, kakvih 5 miliona. Stavili su mu kesu na glavu mislili su da će priznati. Oni su pak znali da posle te metode svi priznaju. Jedanput, drugi put kesa na glavu, posle trećeg puta sve je bilo gotovo – ispričao je Nebojša Tubić.

O pokojnom Maleševiću, koga je lično poznavao ima samo reči hvale.

Tapi je bio neviđena faca. Bio je koliko sam upoznat umešan u neku aferu sa parama. On im kao uzme 500 evra pa napravi falš, a oni prepoznaju koja je orginal, a koja falš. Bio je izvanredan umetnik, mogao je da napravi koju hoćeš sliku. Bio je povezan i sa nekom organizacijom. Kad bi trebalo da se čuje sa njima samo se izgubi – nastavlja Tubić.

Zvanična verzija smrti Dragana Maleševića je da je umro prilikom saslušanja u policiji 29. oktobra 2002. godine, gde je saslušavan zbog veza sa kriminalnom grupom Željka Maksimovića Make, osumnjičenog za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Zvanični uzrok smrti bio je srčani udar. Međutim ubrzo su krenule čaršijske priče da je prilikom ispitivanja prema njemu primenjivana prinuda i tortura i posebna metoda – gušenje plastičnom kesom. Navodno mu je vezana kesa za glavu i nekoliko puta je gubio svest. Na kraju mu je samo stalo srce i preminuo je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here