Home POGLEDI NIKO NE ZNA ŠTA SE DOGAĐA: RUSKI BROD KOJI MOŽE DA ZAVRŠI...

NIKO NE ZNA ŠTA SE DOGAĐA: RUSKI BROD KOJI MOŽE DA ZAVRŠI “SEVERNI TOK 2” IMA ČUDNE RUTE KRETANJA

2103
0
SHARE

Stručnjak Aleksandar Perov ukazao je na mogućnost upotrebe ruskog polagača cevi ne za dovršavanje Severnog toka-2, već za druge projekte.

Nagla promena kursa ruskog broda za postavljanje cevi Akademik Čerski primorava stručnjake da iznesu nove verzije takvog čudnog ponašanja.

Istovremeno, može se posmatrati kako ruska strana još uvek ne žuri sa naznakom krajnjeg odredišta svog jedinog broda koji može da dovrši projekat Severni tok-2.

Ovom prilikom svoje mišljenje izrazio je šef posebnih projekata Nacionalnog fonda za energetsku bezbednost

Aleksandar Perov :

“Ne isključujem mogućnost da u stvari „Akademik Čerski “uopšte ne ide u Baltičko more i ima neki drugi zadatak”, rekao je ekspert, objašnjavajući zašto Rusija namerno menja rutu svog broda.

Istovremeno, on je izrazio mišljenje da „na ovaj način Gazprom može jednostavno da zamuti staze i pokuša da ne uprska svoje planove“.

Perov je istakao da ranije nije bilo izveštaja Akademika Čerskog o njegovoj lokaciji, ali čim su mnogi mediji saznali detalje njegove rute, pozivajući se na podatke portala Vesselfinder, primetili su da se ruski brod više ne kreće ka Sueckom kanala i da drži rutu ka Mozambičkom kanalu.

Stoga situacija postaje još više zbunjujuća. Međutim, takva situacija je pogodna za manevrisanje jedinim brodom Ruske Federacije koji se može koristiti na projektu “Severni tok 2” bez rizika da dođe pod uticaj američkih anti-ruskih sankcija.

Ranije je stručnjak Aleksandar Frolov istakao ruske mere suzbijanja mogućih provokacija zapadnih zemalja protiv ruskog broda za polaganje cevi.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here