Home POGLEDI NEVEROVATNE ČINJENICE: OVO SU TRI OTKRIĆA IZ EGIPTA KOJA SE NE UKLAPAJU...

NEVEROVATNE ČINJENICE: OVO SU TRI OTKRIĆA IZ EGIPTA KOJA SE NE UKLAPAJU U ZVANIČNU ISTORIJU

654
0
SHARE

Veruje se da se na prvobitnom dokumentu nalazilo 300 imena kraljeva, sa sve godinama, mesecima i danima vladavine kraljeva koji su bili na vlasti u drevnom Egiptu.

Dokument su verovatno sastavljali Egipćani i upravo on služi za određivanje hronologije pre vladavine Ramzesa II. Od delova koji postoje, moguće je sastaviti 8 dinastija faraona, među kojima su Prečasni od Memfisa, Prečasni od Severa i Šemsu Hor (Pratioci ili Horusi), koji su vladali pre Menesa.

Poslednje dve rečenice koje izgleda predstavljaju rezime čitavog dokumenta su naročito interesantne i podsećaju na listu sumerskih kraljeva:

torinski-papirus

„Prečasni Šemsu Hor, 13.420 godina; Vladavina pre Šemsu Hor, 23.200 godina; Ukupno 36.620 godina“.

Prema Euzebiju iz Cezareje, rimskom istoričaru i hrišćanskom polemičaru grčkog porekla, dinastija bogova je upravljala Egiptom 13.900 godina.

Prvi bog je bio Vulkan, koji je otkrio vatru, zatim je došao Sosis, bog Sunca, pa Izis, Oziris, Tajfun (brat Ozirisov) i Horus, sin Izis i Ozirisa.

Nakon njih je usledila dinastija heroja i polubogova koji su vladali 11.025 godina. To je ukupno 24.925 godina. Oko 3000. godine pre nove ere se pojavio prvi „ljudski“ egipatski faraon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here