Home POGLEDI NEŠTO ČUDNO SE DEŠAVA NA SEVERNOJ STRANI MESECA- MISTERIOZNE SENKE I ČUDNE...

NEŠTO ČUDNO SE DEŠAVA NA SEVERNOJ STRANI MESECA- MISTERIOZNE SENKE I ČUDNE LINIJE I OBLICI..

766
0
SHARE

Misteriozne senke i čudne linije i oblici su dokaz da na Mesecu ima vanzemaljske aktivnosti. Koliko će još vremena proći dok ne saznamo šta se zaista dešava na Zemljinom prirodnom satelitu?

Mesec je danas tema rasprava između mnogih NLO stručnjaka i istraživača. Čini se da, što više posmatramo Mesec, sve manje shvatamo njegovo postojanje.

Međutim, sada istraživači iz Evropske svemirske agencije (ESA) veruju da se nešto čudno dešava među senkama na severnoj strani Meseca.

Ključna reč je „senke“, pošto tamo ne bi trebalo da bude senki. ESA je uslikala severni deo Meseca iz svakog mogućeg ugla u periodu od dve godine, skupivši skoro 32.000 fotografija. Prema rečima ESA, najveći izazov su bili uslovi menjanja osvetljenja.

Uprkos pogrešnom nazivu „mračna strana Meseca“, Zemljin satelit ipak ima i dan i noć na svim svojim delovima. „Mračna strana“ je dve nedelje ista kao i ona bliža nama, a nazvana je mračnom samo zato što nam je bila nepoznata do pojave svemirskih sondi.

Prema naučnicima ESA, cilj misije je bio da se uslika okretanje polova u pravcu sunca iz svakog smera i da se napravi mozaik slika koje pokazuju svaki deo pola potpuno osvetljen.

Međutim, onda je nastupila misterija pošto su istraživači otkrili da su neki delovi severnog pola konstantno u senci, nezavisno od ugla iz kojeg dolazi sunčeva svetlost.

Kako se to može objasniti? Pa, zapravo i ne može… Istraživači mogu samo da spekulišu o tome šta stvara misteriozne senke na severnom delu Meseca. Naučnici veruju da bi to mogle da budu dublje šupljine do kojih ne dopire svetlost.

Lovci na NLO-e veruju da bi ovi misteriozni regioni koji su u mraku mogli biti ulazi u tajne vanzemaljske baze na Mesecu. Oni takođe veruju da bi te mračne fleke mogle biti dokaz da je Mesec šuplja svemirska baza.

Međutim, ove misteriozne senke nisu jedino što muči naučnike. Ukoliko dobro osmotrite fotografije severnog dela Meseca, uočićete i misteriozne četvrtaste strukture.

Lovci na NLO-e veruju da su ove strukture napravljene veštačkim putem.

Dakle, pojavile su se dve nove misterije o Mesecu koje naučnici neće skoro dokučiti.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here