Home POGLEDI NEMAČKI NAUČNICI NAJAVILI „BIBLIJSKE POPLAVE“: VODA ĆE UBITI 156 MILIONA LJUDI!

NEMAČKI NAUČNICI NAJAVILI „BIBLIJSKE POPLAVE“: VODA ĆE UBITI 156 MILIONA LJUDI!

867
0
SHARE

Naučnici nemačkog Potsdamskog instituta za izučavanje klimatskih promena objavili su upozorenje da će poplave u narednih 25 godina biti sve češće i sve katastrofalnije.

Čak da će na kraju i „doći glave“ i samom životu na Zemlji!

Potsdamski institut upozorava da će se na udaru poplava naći i – pustinje.

Navode da će od tih bezmalo „biblijskih poplava“ najviše postradati stanovnici Azije, Sjedinjenih Država i Centralne Evrope.

Broja poplava i njihova snaga povećavaće se – što se već polako i događa – zbog sve pogubnijeg efekta „staklene bašte“, otopljavanja, ubrzanog topljenja lednika i podizanja nivoa mora i okeana.

Nemački naučnici su kategorični: „Temperatura Zemljine površine sve više će se povećavati tokom narednih 20-30 godina. To će usloviti promene u strukturi padavina i sve većeg rizika od poplava u celom svetu“.

Po njihovim istraživanjima i procenama, „specijalna zaštita“ od poplava biće potrebna obimnim teritorijama unutar SAD, u Centralnoj Evropi, severoistočnoj i zapadnoj Africi, kao i velikim delovima Indije i Indonezije.

Nemački naučnici su objavili 10 hidroloških i pet globalnih klimatskih modela za bližu budućnost.

Izračunali su da će do 2040-te od poplava postradati najmanje 156 miliona stanovnika Azije, 12 miliona u Južnoj Americi i 35 miliona u Africi.

U Evropi će u najvećoj opasnosti biti Nemačka, Poljska, Švedska i druge zemlje oko Baltičkog mora.

Potsdamski institut procenjuje da se apokalipsa može izbeći, ali da se već sada – da bi se izbegao smak sveta u drugoj polovini 21. veka – moraju preduzimati bar mere utvrđene Pariskim klimatskim sporazumom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here