Home POGLEDI NAŠLI BROD SA 200 TONA ZLATA, I NA NJEMU NATPIS NA ĆIRILICI...

NAŠLI BROD SA 200 TONA ZLATA, I NA NJEMU NATPIS NA ĆIRILICI (VIDEO)

672
0
SHARE

Brod pun zlata nalazi se na dubini od 435 metara.

Južnokorejska kompanija objavila je video snimak, na kojem se navodno vidi brod carske Rusije pun zlata, koji je potonuo pre više od sto godina, tokom rusko-japanskog rata nedaleko od ostrva Uleung

Brod koji nosi ime Dmitrij Donskoj navodno je prevozio blago namenjeno čitavoj ruskoj flotili, koje je trebalo da pokrije troškove živote i plate za pripadnike mornarice koje su učestvovale u ratu 1904. godine.

Brod su u jednom trenutku napali Japanci i dosta ga oštetili, te je navodno nakon što je posada napustila brod, plovilo potonulo kod Uleunga. Niko ništa nije znao o ovom brodu više od veka, a sada južnokorejska kompanija tvrdi da zna gde se tačno nalazi.

Oni su rekli da su sa minipodmornicama pretraživali teren i da su na dubini od 434 metara pronašli olupinu, na kojoj je jasno ćirilicom ispisano Donskoj!

“Natpis je jasan. Konačno može da se prekine sa spekulacijama o tome šta se dogodilo sa brodom. Plan je da izvučemo olupinu na obalu”, saopštili su iz ove kompanije.

Plan je da se sa izvlačenjem broda počne u oktobru i da im u tom poduhvatu pomognu kolege iz Kine, Kanade i Velike Britanije.

Oni procenjuju da se na brodu nalazi oko 200 tona zlata koje bi sad na tržištu vredelo oko 133 milijarde dolara. Iz Južne Koreje su poručili da će izvučeno blago podeliti na “ravne časti”.

Pola će ići rusima, kao zakonskom vlasniku potonulog broda, dok će ostalo uložiti u infrastrukturu.

Iz kompanije su poručili da je ruska vlada sve vreme učestvovala u traženju broda sa njima i da su rekli da neće tražiti više od polovine blaga koje se nalazi na brodu.

(Alo)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here