Home POGLEDI NAJVEĆA MISTERIJA NA PLANETI: KADA NJEGOV GROB BUDE NAĐEN SVET ĆE PRESTATI...

NAJVEĆA MISTERIJA NA PLANETI: KADA NJEGOV GROB BUDE NAĐEN SVET ĆE PRESTATI DA POSTOJI

919
0
SHARE

Kada je najmoćniji vladar sveta umro njegovo telo su uplakani vojnici sahranili na tajnoj lokaciji i ubijali su svakog koga su na putu sreli, da ne bi otkrio tajnu. Kada je sahranjen na licu mesta su ubijeni i vojnici koji su telo nosili.

Kada je Džingis Kan sahranjen 1227. godine, vojnici su na hiljadu konja po okolini jahali danima kako bi kopitima sakrili trag i zbunili svakog ko poželi da nađe njegov grob.

Osam vekova kasnije i dalje niko ne može da utvrdi ni približno gde je njegov grob.

Bio je najveći ljubavnik u istoriji i ostavio je 15 miliona direktnih potomaka!

NJegov lik se nalazi na novčanicama Mongolije, na etiketama votke, na tapiserijama, ali razgovor i istraga sa ciljem otkrivanja njegovog groba je i dalje tabu-tema.

Mnogi Mongoli smatraju da su njegovi “zlatni potomci” i prilično su u pravu, jer su nedavna DNK istraživanja pokazala da je Džingis Kan bio najplodniji predak čije gene nosi 0,5 odsto svetske populacije! U Mongoliji osam odsto ili 16 miliona ljudi nosi njegove ipsilon hromozome.

Kada grob bude nađen svet će prestati da postoji.

Zanimljivo je i da sami potomci ne žele da se pronađe Džingis Kanov grob, jer veruju u legendu da će, kada se to dogodi, svet prestati da postoji.

Još je teže zaključiti od čega je umro u šestoj deceniji, jer kolaju razne priče: malarija, pad sa konja, tangutska kletva… Jedno je sigurno – prenos vlasti je uradio mudro, još za života, pa su njegovi naslednici vladali čitav vek posle njegove smrti.

Legenda kaže da je Džingis Kan sahranjen na vrhu planine Kenti, istočno od Ulan Batora. Ova planina je pod zaštitom UNESKO i iskopavanja su zabranjena.

Dronovima je, zaista, utvrđeno da postoji neka ljudska građevina koja je pokrivena vegetacijom, o čemu govori i jedna legenda.

Rodno mesto na tri reke je jedna od mogućih lokacija.

Svaki put kada su naučnici bili blizu otkrića njegovog groba, nešto se dešavalo. Poslednji put to se desilo 1990. godine kada je u Mongoliji mirnim putem zbačena komunistička vlast.

Prema jednoj teoriji njegov grob se nalazi u njegovom rodnom mestu Henti kroz koju protiču tri reke: Onon, Kerlan i Tul. Projekat otkrivanja groba je i nazvan Gurvan gol, što u prevodu znači tri reke.

Naučnici u ovom trenutku su najbliži teoriji da je sahranjen na starom groblju kraljeva Ćiongnu u centralnoj mongolskoj provinciji Arkangaj.

Međutim, postoji i teorija da je grob otkriven 30 godina posle sahrane i poharan. Naime, sa njim je sahranjena kamila čija je majka, stara kamila kada je gazda tu sa njom prolazim na tom mestu – zaplakala.

I Tamerlan je krio grob

Sovjetski arheolozi su 1941. godine pronašli i otvorili Tamerlanov grob, ali su istraživanja prekinuli zbog nemačke invazije.

(Novosti.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here