Home POGLEDI NAJČUVANIJA TAJNA KOJU JE ČOVEČANSTVO IKADA IMALO: UREĐAJ KOJI VATIKAN KORISTI DA...

NAJČUVANIJA TAJNA KOJU JE ČOVEČANSTVO IKADA IMALO: UREĐAJ KOJI VATIKAN KORISTI DA BI GLEDAO U BUDUĆNOST I PROŠLOST

1529
0
SHARE

Otac Fransoa je upitao o mašini, a otac Erneti je opisao Hronovizor, rekavši da je to uređaj koji funkcioniše kao TV, ali umesto dobijanja transmisija od lokalnih stanica,

hrovizor je bio u stanju da prikaže prošlost i omogući gledaocu da “vidi i čuje“ događaje koji su se dogodili pre mnogo vekova.

Erneti je rekao Brunu da mašina radi detektujući slike i zvukove koje je čovečanstvo “stvorilo.“

Kaže se da su ovaj intrigantan uređaj i projekat iza njega, otkazani od strane Vatikana, ali ne i uništeni. Neki veruju da se Hronovizor nalazi negde u Vatikanu, skriven u jednoj od brojnih odaja, skriven od društva.

Pellegrino Maria Ernetti

Međutim, postoje i druge verzije koje ukazuju da su otac Erneti i njegov tim odlučili da dobrovoljno demontiraju uređaj jer, s obzirom da može da se podesi bilo gde i bilo kada u prošlosti, ako bi pao u pogrešne ruke mogao stvoriti “najstrašniju diktaturu koju je svet ikada video.“

Zanimljivo, pre nego što je otac Erneti umro u aprilu 1994. godine, on je napisao pismo u kojem je insistirao na tome da je uređaj bio stvaran i da nije prevara, kao što su mnogi verovali.

Otac Erneti je tvrdio da je fotografija Isusa Hrista na krstu, koju je uslikao hronovizor, a koja pokazuje žalosno lice bradatog čoveka koji gleda prema nebu, bila stvarna, iako neki kritičari tvrde da je slika bila reprodukcija Isusove statue koja se nalazi u crkvi u Peruđi.

Kritičari takođe tvrde da je navodni tekst koji je uređaj uspeo da prikaže u “Thyestes“ uključivao latinske reči koje nisu postojale u vreme kada je on napravljen.

godine je otac Erneti takođe rekao: “Papa Pije XII je zabranio da se otkrivaju bilo kakvi detalji o ovom uređaju jer je mašina bila veoma opasna. Mogla bi oduzeti slobodu čoveka…“
Međutim, 1998. godine, Vatikan je izdao dekret kojim je upozorio da će “svako ko koristi instrument takvih karakteristika biti izbačen.“ Po mnogima, ovo je bilo nepotrebno upozorenje, jer oni tvrde da Hronovizor nikada nije ni postojao. Pa zašto onda izdati upozorenje ako je to samo još jedna prevara?

Šta vi mislite o priči o Hronovizoru? Da li mislite da je to još jedan tajni “predmet“ koji Vatikan drži daleko od društva?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here