Home POGLEDI MISTERIJA BERMUDSKOG TROUGLA: OTKRIVENI ČUDNI ŠESTOUGAONI OBLACI KOJI STVARAJU AVIO BOMBE OD...

MISTERIJA BERMUDSKOG TROUGLA: OTKRIVENI ČUDNI ŠESTOUGAONI OBLACI KOJI STVARAJU AVIO BOMBE OD 270 KM/H (VIDEO)

753
0
SHARE

Naučnici veruju da su konačno rešili misteriju Bermudskog trougla nakon uočavanja šestougaonih oblaka nad regionom.

Komad okeana od 500.000 km između Floride, Puerto Rika i Bermuda je dugo bio povezivan sa nestajanjem brodova i aviona što je bunilo stručnjake u potrazi za objašnjenjem.

Međutim, naučnici smatraju da su možda rešili slučaj – spuštajući ga na izuzetno retke, bizarne i oštre vremenske obrasce.

Stručnjaci su prvo uočili šestougaone oblake, veoma retku formaciju oblaka, u Severnom moru blizu Britanije.

Dr Stiv Miler, satelitski meteorolog na Kolorado Univerzitetu, je rekao za naučni kanal “What’s On Earth“ na naučnom kanalu: “Nije tipično da vidite ravne ivice među oblacima. Većinu vremena, oblaci su nasumični u njihovoj distribuciji.“

Koristeći radarske satelite da izmere šta se dešava ispod oblaka, otkrili su da su vetrovi nivoa mora koji dostižu gotovo 270 km/h – dovoljno snažni da generišu talase visoke preko 45 metara – kao “avio bombe“ primorani da se sruše ka okeanu.

Oni su takođe istakli da se isti oblaci pojavljuju nad zapadnim vrhom Bermudskog trougla, sa još većim oblacima, u rasponu od 30 do 90 kilometara.

Meteorolog Rendi Červeni objašnjava koliko može biti moćan vetar iz oblaka.

On je rekao: “Ove vrste šestougaonih oblaka nad okeanom su u suštini avionske bombe.“

“One čine mikro prasak i oni su eksplozije vazduha koji dolazi sa dna oblaka i zatim stvara talase koji ponekad mogu biti izuzetno masivni.“

Vetrovita eksplozija se od mikro praska može proširiti brzinom od 270 km/h – više nego dovoljno da izokrene brodove i povuče avione na dole – što bi moglo objasniti nestajanje brodova kao što je USS Kiklop.

Najveći zabeleženi gubitak se desio 1945. godine kada se pet bombardera američke mornarice koji su leteli iz Fort Loderdejla na Floridi do Bimini ostrva, nikada nisu pojavili nakon radio poziva od strane 14-oro ukrcanih ljudi koji su rekli da su kompasi prestali da im rade.

Posle toga tri spasilačka aviona su takođe nestala.

Pogledajte video:

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here