Home POGLEDI MISTERIJA 4 NAJČUDNIJA TELEFONSKA POZIVA: OD NJIH SU STRAHOVALI, JER SU NAJAVILI...

MISTERIJA 4 NAJČUDNIJA TELEFONSKA POZIVA: OD NJIH SU STRAHOVALI, JER SU NAJAVILI TRAGEDIJE

559
0
SHARE

Misterija ima mnogo i one od davnina intrigiraju ljude, ovo su pozivi smrti koji su svakako izazvali ogromnu pažnju.

Predstavljamo vam 4 najčudnija telefonska poziva svih vremena koji su naslutili velike tragedije.

1. NAJAVA SMRTI KENEDIJA

Telefonski operater u Oksnardu u Kaliforniji je oko deset ujutru primio je poziv sledeće sadržine:

„Predsednik će umreti u sledećih desetak minuta! Deset je minuta prošlo, a žena sa druge strane žice je i dalje govorila kako će biti pucnjave u svim prozorima u 10:30, kako je

vlada preuzela sve i slično. Spustila je slušalicu u 10:25. Operater je pretnje otpisao, s obzirom na to da je predsednik dnevno dobijao na desetine njih. A i Kenedi ionako nije bio u Kaliforniji”.

Međutim, u povorci u Dalasu, u 10:30, kao što je to nagovestio ženski glas telefonskom operateru, ubijen je J. F. Kened i to baš s prozora, što je žena takođe “prorekla”.

Zanimljivo, Kenedi je trebalo ranije da prođe deonicu na kojoj je ubijen, ali je kasnio, jer se zaustavljao i rukovao s prolaznicima. Operater se kasnije setio i da mu je ženski glas nakon 10:10 rekao da će predsednik umreti u 10:30, dok se u pozadini čula zvonjava drugog telefona i dizanje slušalice. Dakle, operater je primio informaciju od samog ubice ili njegovih saradnika.

Iako se radi o stvarnim događajima i policija nikada nije utvrdila ko je bio sa druge strane žice, teoretičari zavere kažu da je to bila glumica Karin Kupkinet.

Ona je pronađena mrtva u svom stanu šest dana nakon ubistva predsednika, a veruje se da je znala poverljive informacije o ubistvu, s obzirom na to da je njen otac bio prijatelj Džeka Rubija, čoveka koji je ubio Osvalda i čoveka okrivljenog za ubistvo Kenedija.

2. SLUČAJ DEVOJKE NESTALE 1965.GODINE

Mlada devojka Džudit Hajams je misteriozno nestala 1965. godine u Koral Gejbelsu na Floridi. Njen auto je pronađen u Atlanti, put krvi. Devojka se tek bila razvela, i zbog toga je bila na meti osuda shodno razmišljanjima 60-ih godina u SAD. Pored toga, bila je i u drugom stanju.

Samo nekoliko dana ranije je zakazala ilegalni abortus kod mađarskog lekara Džordža Hadjua, koji je imao veoma lošu reputaciju. Čak je i bio pod istragom, zbog izvršavanja nelegalnih abortusa.

Onda su svi zaboravili na Džudit Hajams. Ali, dve i po decenije kasnije, 1990. godine, policiju u Koral Gejbelsu nazvao je radijski voditelj iz Nebraske, koji je tvrdio da ima informacije o nestanku mlade žene. Kada je policajac uzvratio poziv, s druge je strane bila zbunjena osoba koja nije znala o čemu ovaj priča. Voditelj mu je objasnio da nikada nije pozvao policiju i da nema pojma o Džudit.

Na kraju je ispalo da je policiju nazvao neko iz potpuno druge države, pretvarajući se da je poznati radijski voditelj. Nešto kasnije stigao je još jedan poziv, a muškarac s druge strane tvrdio je da je Hajams živa i da živi u Omahi.

Kad je stigao treći poziv, muškarac s druge strane predstavio se kao informant FBI-ja koji je u mađarskoj upoznao Dr. Hadjua, a kao dokaz verodostojnosti ponudio je i njegov broj koji se poklapao. Policijski narednik koji se bavio ponovno otvorenim slučajem, pozvao je ekipu emisije “Nerešene misterije”, a nakon emitovanja stiglo mu je i anonimno pismo.

Džudit Hajams nije živa. Došla je da obavi abortus, a kad je dobila injekciju anestetika, njen organizam reagovao je vrlo burno. Imala je alergijsku reakciju, a sve što je moglo biti preduzeto, učinjeno je, ali je reakcija bila fatalna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here