Home POGLEDI MILAN VIDOJEVIĆ: KOSOVO MOŽE DA SE REŠI ZA MESEC DANA U 10...

MILAN VIDOJEVIĆ: KOSOVO MOŽE DA SE REŠI ZA MESEC DANA U 10 TAČAKA- EVO KO NE ŽELI (VIDEO)

1225
0
SHARE

„Nemamo nijednu tačnu istorijsku činjenicu i istoriji čovečanstva u poslednjih nekoliko hiljadu godina. Svaka je pomerena za malo ili za 180 stepeni“.

Pisca Milana Vidojevića, čoveka koga interesuje lažna istorija jer njenim razotkrivanjem dolazimo do prave, u životu vodi Sveti Duh.

Međutim, njegov Hrist je, kako navodi, preživeo raspeće i tvrdi da on nije razapet u Jerusalimu već u Kumranu i da je to istorijski fakat.

Čovek, koji ozbiljno proučava religiju već 30 godina i koji sebe naziva ekspertom religije, postavlja pitanje zašto hrišćanska crkva, i istočna i zapadna, kada je reč o Hristvom raspeću, insistira na dogmi koju su donosili kao radnički savet-preglasavanjem:

„Da li je njih inspirisao Sveti Duh ili su se svađali i tukli?“

On smatra da je osnovni problem religije kako da pomiri duhovno i sveto, a kao svog neprijatelja broj jedan ističe Vatikan:

„Smatram da mnogo zla koje je naneto upravo potiče od zapadne crkve. Vatikan ima najbolju obaveštajnu službu svih vremena ikada, jer je svaki sveštenik istovremeno i obaveštajac“

Kada govori o problemu najmoćnije organizacije koja se zove crkva, publicista Vidojević navodi da su to preduzeća za pružanje verskih usluga i po organizaciji i po komunikaciji sa vernicima:

„Ona da bi komunicirala sa vernicima mora da se odrekne dela svog integriteta kako bi se bavila svetovnim stvarima. Ona u svojoj istoriji, svom postojanju, nije uspela da razdvoji duhovno i materijalno“.

Kao ozbiljnu primedbu na politiku Srpske pravoslavne crkve ističe ekumenizam, dok 2/3 onih koji su protiv ekumenizma izuzetno ceni:

„Episkopi, Srbi, nacionalisti vrlo su mi dragi. To su izuzetno časni ljudi“.

Međutim, prema njegovim rečima, političkih ideja nema, srpstvo je jedina politička ideja koju brane i za koju se bore i dodaje:

„Jer braneći srpstvo brane i srpske korene, brane srpsku Savinu crkvu, brane ono što čini taj bitan deo korpusa srpskog naroda“.

A Srbi su, prema njegovom mišljenju, čudesan narod, čiji je jedan od osnovnih obeležja epika:

„Nema svaki narod epsku poeziju, ima ih svega dva, tri naroda. Ima ozbiljnih autora koji izvlače epiku Ilijade sa epikom srpske srednjovekovne države i nalaze apsolutnu podudarnost, čak tvrde da je to proizvod istog duhovnog sklopa, istog naroda“.

On takođe ističe da moramo jasno da se opredelimo šta je istorija:

„Da li je to najopasnije mesto manipulacije, što ja tvrdim da jeste. Najveće i najopasnije mesto manipulacije ljudskim rodom. Nemamo nijednu tačnu istorijsku činjenicu i istoriji čovečanstva u poslednjih nekoliko hiljadu godina. Svaka je pomerena za malo ili za 180 stepeni“.

A opasne manipulacije i igre uperene protiv srpskog naroda upravo su, prema rečima Vidojevića, odlika XX I XXI veka.

Vrlo je kiritičan kada je u pitanju promovisanje srpstva u punom obliku:

„Zašto na svakom mestu i u svakom detalju ne branimo nacionalni interes, jer tako branimo i lične interese, ne može obrnuto. Nažalost mi u 20 veku na političkom nivou nismo doneli nacionalni program. Posle Drugog svetskog rata nije ni moglo jer je Jugoslavija, i političkim i drugim sredstvima, u korenu sekla sve što je bilo srpski značajno važno.

Navodi da on, tada, kao publicist i autor više stotina tv emisija, nije imao cenzore i da danas ne postoji cenzura već autocenzura:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here