Home POGLEDI IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO: DRUGI SVETSKI RAT JE BIO TAJNI PLAN ZA RUŠENJE...

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO: DRUGI SVETSKI RAT JE BIO TAJNI PLAN ZA RUŠENJE RUSIJE POMOĆU HITLERA

813
0
SHARE

Bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi, ukazao je na propast plana zapadnih sila da koriste nacističku Nemačku protiv SSSR-a.

Zapad je ušao u Drugi svetski rat, prihvatajući Hitlera, ali ne zbog onoga kakav je bio u stvarnosti.

Sličnog mišljenja je i bivši šef izraelske tajne službe „Nativ“, kao i vojno-politički analitičar Jakov Kedmi.

Dakle, pozivajući se na reči stručnjaka, još uvek ne možemo da budemo potpuno sigurni u to koji datum treba da se smatra početkom ovog svetskog rata.

Istakao je da se polazište sukoba velikih razmera može smatrati 1931. godina, kada je Japan napao Mandžuriju, i 1937., kada su u Tokiju počele vojne operacije protiv Pekinga.

Na osnovu toga, stručnjak je istakao da je neizbežnost globalnog oružanog sukoba bila očigledna mnogo pre zvaničnog datuma početka Drugog svetskog rata. Međutim, zapadni lideri su izgradili planove za rušenje SSSR-a pomoću Hitlera.

“Mnogi su se nadali, podržavajući ga, da će da iskoriste njegove uspehe u svoje svrhe i da će moći da ga podrede svojim politikama, kao i da će izbeći njegove neprijateljske postupke prema njima”, rekao je Kedmi.

Zauzvrat, u takvoj situaciji, SSSR nije imao gotovo nikakve šanse da izbegne izbijanje Drugog svetskog rata.

Međutim, nacistička Nemačka nije imala šanse za pobedu. Štaviše, ekspert ističe da je to upravo pogrešna računica Zapada, jer je vođa nacističke Nemačke, prema njegovim procenama, u stvari bio ne samo slaba, već i previše nezavisna politička ličnost za uspeh zapadnih planova.

“Nemačka, zajedno sa Evropom, imala je premalo snage da se suprotstavi Sovjetskom Savezu”, zaključio je stručnjak, ističući kako je Zapad ušao u Drugi svetski rat, jer je u Hitleru video potrebnu snagu koja bi mogla da sruši SSSR i koja će istovremeno ostati pod stranom kontrolom.

© 2020. Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here