Home POGLEDI DOKTOR BIOLOŠKIH NAUKA OTKRIVA KOJE MRAČNE SILE STOJE IZA DARVINISTIČE TEORIJE O...

DOKTOR BIOLOŠKIH NAUKA OTKRIVA KOJE MRAČNE SILE STOJE IZA DARVINISTIČE TEORIJE O POREKLU ČOVEKA, I ZAŠTO SE ISTINA KRIJE… (VIDEO)

1287
0
SHARE

– Šta je preostalo srpskom narodu, nego da se vrati istini. Ako je ceo svet u tami, budimo barem u nečemu prvi. Vratimo se Gospodu Isusu Hristu – ovako genetičar i molekularni biolog Tomislav Terzin započinje odgovor na pitanje zašto je potpisao peticiju za “ukidanje Darvina”.

Bura oko peticije za reviziju izučavanja Darvinove teorije evolucije u školama i na fakultetima i dalje se ne stišava. Posle prvobitnog šoka onog drugog dela stručne javnosti (koja nije među potpisnicima) da ima naučnika sa ovakim stavovima, usledio je još jedan – oglasio se i deo profesora Bogoslovskog faklteta koji su stali u odbranu Darvina.

S druge strane, među 166 potpisnika peticije za “ukidanje Darvina” ima i biologa, struke koja bi, čini nam se, trebalo prva da stane u odbranu ovog učenja. Zato nas je zanimalo kako jedan biolog koji je protiv Darvina objašnjava svoje stavove.

Tomislav Terzin je jedan od dvojice biologa koji su potpisali peticiju. On je doktor bioloških nauka, vanredni je profesor Univerziteta Alberta u Kanadi. Predavač je u oblastima genetike, evolucije, razvića i molekularne i ćelijske biologije…

Autor je knjiga “Naučna cenzurisana otkrića” i “Medonosna pčela – jevanđele prirode”, a aktivno učestvuje i na trbinama o odnosu nauke i religije, među kojima je ona sa temom “Naučni dokazi Isusovog vaskrsenja”.

Koji su vaši argumenti za ukidanje Darvina?

Argumenti za ukidanje učenja Darvinizma u školama su naučni i proizilaze iz neadekvatnosti te teorije da objasni biološke fenomene koji su u međuvremenu otkriveni u poslednjih 150 godina. Darvinizam nema odgovor na pitanje porekla genetičkoh koda.

Nema odgovor na pitanje porekla ogromne količine svrsishodnih informacija u molekulu DNK. Nema odgovor na pitanje porekla života. Nema odgovor na pitanje porekla ljudske vrste (pogotovo na nivou genoma).

Nema odgovor na pitanje porekla kompleksnosti žive ćelije… Činjenica da ateistički naučni establišment širom sveta grčevito brani darvinističku dogmu iz devetnaestog veka nije validan naučni argument da ta dogma treba da se i dalje uči u školama.

Argument autoriteta nije naučno validan argument. Svi koji u javnosti brane darvinističku dogmu, upravo se pozivaju na argument autoriteta.

Kako vaša struka reaguje na vaše stavove? Da li ste usamljeni u tom kontekstu, smatraju li da je to čudno?

Mnogi biolozi i kod nas i u svetu uviđaju neadekvatnost ateističko-darvinističke dogme u objašnjavanju porekla živih bića. Međutim, ateističko-darvinistički lobi je tako moćan i u finansijskom i u smislu kontrole naučnih i javnih medija, da nova saznanja ne mogu da budu objavljena usled beskrupulozne cenzure.

U takvoj totalitarnoj klimi se mnogi moji kolege plaše da javno iznesu svoje mišljenje protiv darvinizma u strahu da će izgubiti posao i biti izvrgnuti ruglu.

Šta bi po vašem mišljenju donelo ukidanje učenja o Darvinovoj teoriji? Šta bi u tom slučaju bilo ponuđeno kao naučni odgovor na to kako je tekao razvoj života na Zemlji?

Ukidanje učenja o Darvinovoj teoriji bi dalo šansu našoj deci i građanima da kritički razmišljaju o poreklu života i dubljem smislu našeg vlastitog postojanja. Darvinizam ne pruža nikakav značaj niti smisao ljudskoj individui niti ljudskom društvu.

Darvinizam svodi čoveka na životinju i implementacija darvinizma u društvu je dovela do pojave nacizma, imperijalizma, rasizma… Mnogi ljudi izgubljeni u besmislu egzistencije posežu za drogama, alkoholizmu, kriminalu, samoubistvima i slično.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here