Home POGLEDI 30 ZAPANJUJUĆIH ČINJENICA O DREVNIM ANUNAKIJIMA

30 ZAPANJUJUĆIH ČINJENICA O DREVNIM ANUNAKIJIMA

1101
0
SHARE

Prema brojnim drevnim tekstovima i knjigama napisanim stotinama hiljada godina pre zabeležene istorije, planetu Zemlju su posetili astronauti sa vanzemaljskog sveta. Ova bića su došla na našu planetu donoseći znanje i tehnologiju primitivnom čoveku.

Kako se navodi u knjizi “The Oxford Companion to World Mythology, Anunaki: “su sumerska božanstva stare primordijalne linije; oni su podzemna božanstva plodnosti, povezani sa podzemljem, gde su postali sudije. Oni uzimaju svoje ime od starog boga neba An (Anu).“

U ovom tekstu vam predstavljamo 30 zapanjujućih činjenica o drevnim Anunakijima:

Jedan od najpopularnijih prevoda za Anunaki je (na sumerskom) “oni koji su sišli sa nebesa.“

“Adam“ na hebrejskom znači “čovek.“ “Adamu“ je ono što su Sumeri nazvali “prvim čovekom,“ Anunaki robovima.

Anunaki su došli sa masivne planete koja se zove Nibiru. Ova planete se nalazi u krajnjim slojevima našeg sunčevog sistema.
Nibiru ima 3.600-godišnju elipsastu orbitu. Anunaki su došli sa planete Nibiru da pronađu zlato na Zemlji. Minerali i resursi na planeti Nibiru su nestajali, posebno zlato.

Sve vrste strašnih gravitacionih fenomena su povezane sa planetom Nibiru, a neki čak tvrde da Planeta X ili Nibiru predstavlja pretnju za Zemlju i da da će se jednog dana sudariti sa našom planetom. Nauka objašnjava da bi ona mogla da postoji, ali je oni jednostavno još uvek nisu videli. Mitološki govoreći, Nibiru je stvarna.

Prema kasnijem asirskom i vavilonskom mitu, Anunaki su bili deca od Anu i Ki.
Anunaki se pojavljuju u vavilonskom mitu, Enuma Eliš.

Anunaki se pominju u Epu o Gilgamešu kada Utnapištim priča o potopu.

Postoje četiri osnovna boga: Anu, Enlil, Enki i Ninhursag.

Veruje se da je Anu najraniji atestirani Otac nebeskog božanstva. U sumerskoj religiji je takođe bio “kralj bogova,“ “gospodar konstelacija, duhova i demona“ i “vrhovni vladar nebeskog carstva.“

Zanimljivo, Anu je postojao u sumerskoj kosmogoniji kao kupola koja pokriva ravnu zemlju; izvan ove kupole je bilo prvobitno vodeno telo poznato kao Namu.

Enlil se smatra bogom daha, vetra, visine i širine. Enlil je povezan sa drevnim gradom Nipuru, koji se ponekad naziva kultnim gradom Enlila.

Enki je božanstvo zanata, nestašluka; vode, morske vode, jezerske vode, inteligencije i stvaranja. Tačno značenje njegovog imena je nejasno: ustaljeni prevod je “gospodaj zemlje.“

Postoje tri nebeska boga: Inanom/Ištar, Nana/Sin i Utu/Šamaš.

Takođe postoji deset velikih bogova: Adad, Dumuzid/Tamuz, Enkimdu, Ereškigal, King, Geštinana, Lahar, Mardu, Nergal, Ninurta.

Igigi su grupa nebeskih bogova starosumerske mitologije. Igigi su bili mlađi bogovi i ponekad sinonim za izraz Anunanki.

Pre nego što su stvoreni ljudi, Igigi su korišćeni od strane Anunakija kao primarna radna snaga.

Istraživači veruju da je termin Igigi semitskog porekla i da ukazuje na grupu bogova mesopotamijskog panteona. Još uvek je nejasno koji su antički bogovi pripadali Igigima, ali mnogi naučnici ukazuju da je Mardik – zaštitnik grada Vavilona – bio jedan od njih.

Prema teoriji drevnih astronauta, pre više hiljada godina i pre prisane istorije, našu planetu su posetili astronauti iz drugog sveta, a ta bića su bila Anunaki.

Prema mnogim autorima, dokaz o postojanju drevnih Anunakija se može naći širom sveta. Mi imamo samo pogled na drevnu civilizaciju i njihovu sposobnost da podignu ogromne spomenike i transportuju kamenje koje teži nekoliko stotina tona. U svakoj drevnoj kulturi ćemo naći vezu sa Anunakijima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here