Home Некатегоризовано OD BRZINE RUSKIH TENKOVA U UKRAJINI ZAVISI MNOGO TOGA- NE SAMO NA...

OD BRZINE RUSKIH TENKOVA U UKRAJINI ZAVISI MNOGO TOGA- NE SAMO NA BALKANU! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

640
0
SHARE

Piše, Predrag ĆERANIĆ

PRIPREME NATO za napad na Rusiju proksi ratom, odnosno ratom vođenim tuđim rukama, tekle su odavno.

Još 2015. godine u tekstu pod nazivom Ukrajina i Zakavkazje – dva kraka jednih kliješta upozoravali smo na to, a tekst je doslovce završen rečenicom da je Ukrajina jedna nesrećena zemlja koju neće primiti ni u NATO ni u EU već da joj je namijenjena isključivo uloga ratišta.

Sve je ukazivalo na navedeni zaključak.

Pritisci na Srbiju i Bosnu i Hercegovinu da pristupi Alijansi vršeni su ne zbog potrebe za oružanim snagama navedenih zemalja, nego da tokom proksi rata NATO za leđima ne bi imao tvrdokorne i slobodoljubive Srbe, uvijek spremne na otpor i pobune. Za očekivati je da pritisci budu još veći i kroz ubjeđivanje“ Srbije da uvede sankcije Rusiji „zbog svoga dobra“.

To bi bio samo uvod u insistiranje da se Srbija, a podrazumijeva se – i Republike Srpska (posredno Bosna i Hercegovina) uključe u NATO.

Mnogo toga nas podsjeća na 1941. godinu, pa tako i sve glasniji zahtjevi iz Brisela da Srbija uvede sankcije Rusiji podsjećaju na pritiske kojima je bila izložena Kraljevina Jugoslavija da pristupi Trojnom paktu. Ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji bio bi to novi potpis na sporazum Cvetković-Maček.

Ono što stvara najveću brigu jeste namjera neokona, koji djeluju kroz klan Klintonovih, i Obamu takođe, da uvedu svijet u Treći svjetski rat. Naime, još tokom predizborne kampanje Hilari Klinton, iza zatvorenih vrata Obama i Klintonovi su govorili o „Trećem“, kao o nadolazećoj realnosti.

Trampova pobjeda poremetila je planove, odnosno stvari su prolongirane. Sa ulaskom Bajdena u Bijelu kuću, stari planovi su ažurirani i krenulo se u njihovu punu realizaciju.

Važan korak učinjen u pravcu priprema za „Treći“ bio je Bregzit, odnosno istupanje Velike Britanije iz EU. Obnova imperijalnog sjaja za Ujedinjeno Kraljevstvo postala je imperativ, a u sklopu spoljnopolitičke orijentacije EU nije bilo moguće stvoriti Britaniju koja bi ponovo bila Velika.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Uz Sjedinjene Države, kao jedinog stvarnog saveznika, to je, po dubokom ubjeđenju premijera Borisa DŽonsona, vrlo izvodljivo.

Prepreku za „veliku ideju“ u Londonu su vidjeli u Rusiji i Kini, s tim da je Rusija određena kao „prva po redu“.

Svjesni ruske tehnološke superiornosti i nadmoći do mjere da Britanci priznaju da Rusija sa svojih podmornica raketama naoružanim nuklearnim bojevim glavama može u kratkom periodu uništiti svoje protivnike, protiv Rusije su korišćeni mediji, laži i prevare – za što su upotrebljavani agenti od uticaja.

Stoga se u Ukrajinu dostavlja oružje, a nude i drugi vidovi pomoći, kako bi izdržala a sukob potrajao i prerastao u svjetsku katastrofu.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Svjetskom kapitalu globalni sukob je potreban jer ga revitalizuje, kao i dva prethodna, koja su se vodila uglavnom na evropskom tlu, na američkom ni u jednom slučaju.

Kako će se stvari odvijati ne zavisi sve od jedne, već i od druge, napadnute strane, odnosno Rusije i njenih saveznika.

Specijalna vojna operacija, iako dobro osmišljena, nije se odvijala po zacrtanom planu jer je zanemarana osmogodišnja propaganda i pritisak na rusko i prorusko stanovništvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here