Home MAGAZIN ZASTRAŠUJUĆI EPILOG: POTVRĐEN PRVI SLUČAJ DNK ANALIZOM- MLAĐAN DOKAZAO DA JE UKRADEN...

ZASTRAŠUJUĆI EPILOG: POTVRĐEN PRVI SLUČAJ DNK ANALIZOM- MLAĐAN DOKAZAO DA JE UKRADEN KAO BEBA (VIDEO)

970
0
SHARE

Predstavnici Udruženja za istinu i pravdu o bebama saopštili su danas da su rešili prvi slučaj u aferi otetih beba.

Pred kruševačkim tužilaštvom kome je pre tri godine podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je otet od bioloških roditelja i dat drugoj porodici na usvojenje danas se četrdesetogodišnji Mlađan Radivojević iz Adrana kod Aleksinca pojavio sa rođenom sestrom koju je upoznao pre dva dana i dokazima – DNK analizom koja je potvrdila njegove sumnje, prenosi RTS.

Predstavnici Udruženja saopštili su da su rezultati DNK analize pokazali da žena, koja je sumnjala da joj je beba oteta u porodilištu, majka Mlađana Radivojevića, koji je odrastao u drugoj porodici.

„Mi pokazujemo prvi naučni dokaz, ne priču, nego naučni dokaz da je Mlađu Radivojevića rodila ista žena koja je rodila Marinu“, kaže Radiša Pavlović, predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama i član Vladine komisije.

Mlađan je u javnost dospeo 2019. sa brojnim zvaničnim papirima do kojih je došao i koji su samo potvrđivali brojne nepravilnosti i nelogičnosti oko njegovog rođenja.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„U ovom periodu smo obišli sve institucije, nema gde nismo bili. Video sam se juče sa majkom, sve je dobro prošlo“, rekao je Radivojević.

Predsednik Udruženja dodao je da se Udruženju ranije obratila žena koja je tvrdila da je 3. marta 1981. u kruševačkoj bolnici rodila zdravo muško dete, te da su posle nekoliko dana rekli da ide kući jer joj je dete mrtvo, ali da nije imala nikakva dokumenta.

„Predložili smo joj jedinu mogući metodu, to je DNK analiza. Pristala je i evo danas su stigli konačni rezultati. Rezultate analize sam poslao Oliveru Stojkoviću, našem naučniku iz Instituta za sudsku medicinu, on mi je potvrdio da je, na osnovu dostavljenih DNK profila, reč o prvom stepenu sredodstva, roditelj i dete, imamo rešen prvi slučaj“, tvrdi Pavlović.

On je rekao da je majka veoma uzrujana te da trenutno ne želi da se pojavi u medijima.

Pavlović, koji je i član Vladine komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece, nadležnima je poručio da će Udruženje tražiti da se formira posebno tužilaštvo za bebe.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(rts)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here