Home MAGAZIN VOJSKA SRBIJE STIGLA BLIZU JARINJA: Raspoređeni specijalci i raketni bacači koji su...

VOJSKA SRBIJE STIGLA BLIZU JARINJA: Raspoređeni specijalci i raketni bacači koji su usmereni ka KiM!

967
0
SHARE

Kopnene snage Vojske Srbije, sa snažnom borbenom artiljerijom, zauzele su položaj u mestu Kazmović u blizini Raške.

U mestu Kazmović u blizini Raške ka graničnom prelazu Jarinje raspoređen je veliki broj specijalaca, raketnih bacača kao i pripadnici Vojske Srbije.

„Tri raketna bacača velikog dometa usmereni su u pravcu južne srpske pokrajine spremni za delovanje, dok su vojnici raspoređeni na svakom metru. Sa ovog mesta se vidi granični prelaz koji je blokiran, kao i pripadnici KFOR-a“, potvrđeno je za agenciju RINA. Takođe, situacija u južnoj srpskoj pokrajini je na ivici eskalacija.

Sinoć se u Zubinom Potoku čula rafalna paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmene vatre lokalnih Srba sa Kosovskom policijom. Kosovska policija saopštila je da nije bilo incidenata između njenih pripadnika i bilo kakvih grupa na severu Kosova.

„Zadaci koje je dobila Vojska Srbije biće u potpunosti sprovedeni i realizovani kao takvi. Situacija je složena, kompleksna, zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije i u narednim periodima Vojska Srbije, kao prag mira i stabilnosti, biće usmerena ka izvršenju. Raspolažemo sa svim informacijam detaljno. Morate da znate da će preduzete mere i dobijeni zadaci biti u potpunosti ispunjeni“, kazao je medijima načelnik generalštaba Milan Mojsilović Mojsilović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here